Etsimässä värejä marraskuun harmaudesta – tällainen on Nuuksion Pohjoinen Portti

Lähtöpaikka kartalla
Useita reittimahdollisuuksia
Useita tuli- ja taukopaikkoja
ℹ Kotisivut

Suosittu Nuuksion kansallispuisto houkuttaa lukemattomia luonnonystäviä luokseen. Jos Nuuksion luonnosta haluaa nauttia omassa rauhassa, hyvä vinkki on lähestyä sitä pohjoisesta käsin. Nuuksion Pohjoinen Portti, joka tunnetaan myös Salmen ulkoilualueena, tarjoaa rauhaisan sisääntulon kansallispuistoon.

Pohjoisen Portin reitit lähtevät suoraan Salmen parkkipaikalta, ja valinnanvaraa on lyhyistä reiteistä pidempiin. Patikoida voi vaikkapa Pikku-Parikkaalle tai aina Haltian luontokeskukselle asti! Myös Reitti 2000 kulkee täällä.

Sekä itse Pohjoisen Portin alueella että reittien varsilla on useita nuotiopaikkoja, ja alue sopii erinomaisesti koko perheen retkikohteeksi. Paikalla palvelee myös ihastuttava kahvila Pohjoinen Pirtti, jonka aukioloajat voi tarkistaa täältä.

Nuuksion Pohjoinen Portti on helppo saavuttaa autolla: se sijaitsee Vihdintien varressa osoitteessa Salmentie 100, ja matkaa Helsingistä kertyy noin 45 km. Bussilla lähimmilleen pääsee Helsingistä Salmentien tiehaaraan (pysäkki Salmi th), josta itse alueelle kertyy reilun kilometrin kävelymatka.

Vietin erään marraskuisen päivän koluten Salmen ulkoilualuetta. Harmaasta ja sumuisesta luonnosta löytyi upeita värejä! Nämä upeat, sammaloituneet kiviportaat ovat aikoinaan vieneet Salmen kartanolle.

Alla puolestaan on jonkinmoinen vanha kellari.

Juttu julkaistu alkuperäisessä muodossaan Pohjankettu-blogissa.

Lue myös:

Retki Pikku-Parikkaalle Nuuksiossa

Nuuksion Pohjoinen Portti – vinkit kohteeseen

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.