Autokyydillä Helsingistä metsän rauhaan maistelemaan viinejä? Jo vain! Wine in the Woods on pian varattavissa myös kuljetuksen kera

Wine in the Woods -tuoteperhe laajenee elokuussa. Viinitastingiin paketoidaan mahdollisuus bussikuljetukseen Helsingistä Nuuksion Pohjoiselle Portille, jonka tuoksuvissa ja tunnelmallisissa havumetsissä viininmaistelu sommelieerin johdolla tapahtuu. Wine in the Woods on löytänyt yleisönsä upeasti: alkukesän tastingeista yli puolet oli loppuunmyytyjä.

Wine in the Woods -tuoteperhe laajenee. Nuuksion Pohjoisen Portin metsissä järjestettävään viininmaisteluun pääsee elokuussa myös bussikuljetuksella Helsingistä. Nuuksion Pohjoinen Portti sijaitsee Vihdissä, aidossa luonnonrauhassa, kuitenkin mukavan lyhyen ajomatkan päässä pääkaupungista.

Wine in the Woods pääsi Hungry For Finland -ruokamatkailukilpailun finaaliin, mikä on tuonut paljon näkyvyyttä.

– Alkukesällä kävijöitä on riittänyt ja palaute on ollut erinomaista. Alkukesä on osoittanut, että tuote toimii. Yli puolet tastingeista on ollut loppuunmyytyjä, ja nyt haluamme tehdä tastingiin saapumisen helpommaksi tarjoamalla myös kuljetusmahdollisuuden paikan päälle, sanoo idean isä, Retkipaikan perustaja Antti Huttunen.

”Universumista poistui virhe”

Konsepti tuli mahdolliseksi vuonna 2018, kun alkoholilaki muuttui. Huttusella oli jo pitkään ollut mielessään ajatus viinin ja suomalaisen luonnon yhdistämisestä ja siitä, kuinka nämä kaksi elementtiä tukisivat toisiaan. Idea oli vain odottanut oikeaa aikaa. Lain muuttuessa Huttunen tarttui toimeen heti.

– Universumista poistui virhe, Huttunen hymyilee.

Hän luonnehtii tuotteen lanseeraamisen olleen suuresti myös oppimiskokemus ja kiittää viranomaisia yhteistyöstä.

– Olemme tehneet aivan uudenlaista asiaa ihkaensimmäistä kertaa. Oli mielenkiintoista nähdä, kuinka ryhmien lisäksi myös yksittäiset ihmiset löytävät tuotteen ja ottavat sen vastaan, Huttunen kertaa.

– Viranomaisia usein parjataan, että kuinka monimutkaista kaikki on, mutta meidän kokemuksemme on ollut päinvastainen. Kaikki on sujunut nopeasti ja joustavasti, ja olemme saaneet viranomaisilta myös erinomaista neuvontaa.

Tulossa myös muualle Suomeen

Anniskelualue metsässä on suurpiirteinen merkintä kartalla. Huttunen paljastaa, että pian Nuuksion Pohjoinen Portti ei ole enää ainoa alue Suomessa, josta tämä merkintä löytyy – Wine in the Woods on laajenemassa sekä Nuuksiossa että myös muualle Suomeen.

Tulevia viinimaisteluympäristöjä Huttunen ei halua vielä tarkasti paljastaa, mutta se on selvää, että maisteltaviin viineihin uudet ympäristöt vaikuttavat.

– Eräsommelieeri valitsee viinit metsän perusteella. Nuuksion Pohjoisella Portilla maisteltavana on metsän mukaan valittuja punaviinejä. Kun laajennamme uudenlaisiin metsiin, valitaan niihin sopivat viinit taas erikseen, Huttunen sanoo.

Räntäsateista helteisiin

Ryhmäkoko viinitastingeissa on maksimissaan 12 henkeä. Takuulähdöissä minimi on 1, muutoin 4–5 asiakasta. Säävarausta ei ole, mutta säänmukainen pukeutuminen on onnistuneen elämyksen kannalta olennaista.

– Kevään ensimmäisessä tastingissa oli 6 astetta lämmintä ja satoi räntää. Yksi tasting on vedetty 27 asteen helteessä ja auringonpaisteessa, Huttunen kertoo.

– Joka säällä vedetään läpi, elämys elää sään mukaan ja on aina erilainen. Takuulähtötastingeja jatketaan elokuun loppuun, ja sen jälkeenkin vielä niitä on mahdollista varata minimissään neljän hengen ryhmille pitkälle syksyyn.

Lisätiedot:

Antti Huttunen, [email protected], +358 40 671 7062

Karoliina Säkö, [email protected], +358 40 679 6568

Lue lisää:

Tutustu ja varaa: Wine in the Woods -tuotteet Retkipaikan kokemuskaupassa

Uudenlainen viinitasting saapuu Vihtiin kesällä 2019: tällainen on Wine in the Woods!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.