Salomon Outdoor Ambassador Marita Alatalo ja koira

8 kysymystä Salomonin uudelle Outdoor Ambassadorille ja yksi hänen koiralleen

Yhteistyössä Salomon

Vilkuiletko väsymättä ja puolisalaa uusia karttoja ja reittejä? Karisteletko vaivihkaa neulasia hiuksistasi muiden oikoessa prässejään? Näitä kyselimme toukokuussa etsiessämme Salomonille uutta Outdoor Ambassadoria.

Satojen hakemusten joukosta tehtävään valikoitui aurinkoinen ja avoin Marita Alatalo.

– Tunnelmat ovat mitä mahtavimmat! En turhaan raapustanut viimeisillä akun rippeillä hakemusta Salomonin Outdoor Ambassadoriksi Repoveden kansallispuistosta, teltan uumenista. Kesä on täytetty vaelluksilla, jääkiipeilyllä ja muilla retkillä niin Suomessa kuin ulkomaillakin, joten en malta odottaa pääseväni jakamaan kokemuksia, kommelluksia ja tunnelmia myös muille!

Mitä tekee ulkoilman suurlähettiläs?

Moni ulkoilmaihminen saattaa olla ihmeissään etsiessään uusia, juuri omaan käyttöön parhaiten sopivia retkeilyvarusteita. Hätiin saapuu ambassadori, tuotteen ja sitä etsivän ihmisen väliin kaivattu testaaja ja tulkki.

Salomon esittelee Maritalle ulkoiluun tarkoitetut uusimmat tuotteensa ja niiden ominaisuudet, ja näistä tuotteista Marita valitsee yhteistyössä Salomonin kanssa juuri omiin lajeihinsa parhaiten sopivat. Tästä alkaa Maritan oma osuus. Uunituoreet välineet pääsevät kovaan käyttöön ja aitoihin retkitilanteisiin. Testireissuista ja kokemuksista, ihastuttavista löydöistä ja flopeista Marita on luvannut raportoida sivuillemme tulevien kuukausien aikana.

Salomon Outdoor Ambassador Marita Alatalo

9 kysymystä ambassadorille ja koiralle

Pääsimme tutustumaan Maritaan paremmin. Esitimme uudelle ambassadorille yhdeksän retkeilykysymystä.

1. Miten sinusta tuli ulkoilmaihminen?

Olen aina liikkunut luonnossa, mutta totaalihurahdus tapahtui, kun muutin Shanghaihin asumaan. Olen kasvanut Oulussa, ja maailman suurimmassa kaupungissa kaipuu luontoon nousi vahvana pintaan. Väentungos ja kaupungin hälinä ajoivat minut vuorille. Lähdin kiinalaisen kartan kanssa vaeltamaan, ja yllätyksekseni kaikki sujui retkilläni todella mainiosti.

2. Mitkä ovat lempiliikuntalajejasi?

Olen entinen kilpatanssija, ja tanssilla on edelleen elämässäni vahva rooli. Koirani kanssa teen päivittäin pitkiä lenkkejä. Uusin lajihurahdukseni on polkujuoksu. Kiinassa kielimuurin vuoksi moni ryhmäliikuntalaji osoittautui mahdottomaksi, siksipä innostuinkin joogaamaan. Myös vaellus on yksi lempilajeistani.

3. Mikä retkeilykokemus on kasvattanut sinua eniten?

Ehdottomasti Everest Base Camp, jonne kiipesin Tiibetin puolelta. Matkalla pysähdyimme pienissä kylissä. Korkeus, hapenpuute, jännitys, adrenaliini ja kulttuurishokki loivat unohtumattoman yhdistelmän. Tuolla vaelluksella ihmisten paljous ja erilaisuus yllättivät. Reissu ei ollutkaan ulkoapäin huippu-urheilijoilta vaikuttavien juttu – ryhmämme vanhin osallistuja osoittautui sitkeimmäksi ja parhaiten matkasta selviäväksi. Ymmärsin tuolla matkalla, että ulkoilu sopii todellakin kaikille.

4. Mainitse kolme luontopuuhaa, joihin haluat kaikki yllyttää tämän kesän aikana

  1. Kokeile SUP-lautailua – helppo laji aloittaa, lukuisia paikkoja harrastaa
  2. Vietä yksi yö luonnossa, vaikka ihan lähellä. Koe retkiruuanlaitto ja nauti, kun keittiö, suihku ja sisävessa eivät olekaan käden ulottuvilla
  3. Koe johonkin kapuamisen ja saavuttamisen sekä itsensä ylittämisen tunne, Suomessa tai ulkomailla

5. Retkelle – yksin vai yhdessä?

Sekä että. Jos elämä on muuten aktiivista, suosittelen ehdottomasti retkeilemään yksin. Jo yhdessä yössä ajatukset selkiytyvät ja mieli rauhoittuu. Muista jättää musiikki ja muu mielenrauhaa häiritsevä tekniikka kotiin.

Salomon Outdoor Ambassador Marita Alatalo ja koira

6. Jos koirasi kuvailisi sinua ulkoilijana, mitä hän kertoisi?

Marita on melkoinen hikipinko. Hän ei juurikaan pysähtele, ja on vähän suorittajatyyppi. Hän kyllä kehuu ja kannustaa minua ihan mahdottoman paljon, niin sanoin kuin namuinkin. On hän vähän hullukin, pahimmat paikat ohitan Maritan sylistä vaaran paikkoja tähyillen.

7. Jos saisit pakata erämaahan vain yhden varusteen puukon lisäksi, mikä se olisi?

Hyttysmyrkky – erityisesti Suomessa retkeillessä

8. Repovesi on yksi suosikkikohteistasi. Miksi?

Repovesi on minulle niin lähellä. Vaikka puistoa väitetään ruuhkaisaksi, on porukkaa yllättävän vähän arkena. Repovesi on helppo paikka lähestyä ja retkeillä.

9. Paljasta retkiruokasuosikkisi

Pussimuussi ja tölkkiporosiivuja sekaan. Siis oikein kunnon sörsseli! Tämän opin oikeilta Lapin eräretkeilijöiltä.

Ambassador-hakuun osallistui satoja hienoja, liikkuvia ihmisiä, upeine kokemuksineen ja aktiivisine some-kanavineen. Salomonin Katja Remes kommentoi valintatehtävää:

– Yhden ihmisen valinta ei ollut todellakaan helppoa. Maritan hakemuksesta välittyi hyvä energia jo pelkän Instagramin perusteella, ja hänen outdoor-kokemuksensa ovat inspiroivia, mutta kuitenkin maanläheisiä. Juuri valitussa Outdoor Ambassadorissamme yhdistyy juuri sellainen kokonaisuus osaamista, inspiraatiota, luonnetta sekä taitoja, mitä toivoimme löytävämme. Odotamme jo innolla, että hän pääsee edustamaan Salomonia!

Maritaa voit seurata Instagramissa tunnuksella Mzalatal

Yhteistyössä Salomon ja Retkipaikka

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.