Utsjoen retkeilyreitit: Ellinpolku 3,8km

Myös pienille patikoijille sopiva Ellinpolku on vain kivenheiton päässä Utsjoen keskustasta – 2 kilometriä maantietä pitkin Karigasniemelle päin. Auton saa parkkiin polun alkupäähän. Lähdimme pienelle retkelle mieheni 5-vuotiaan tyttären kanssa, joka jo viime syksynä jaksoi juosta puolet reitistä. Ellinpolulla ei ole kuin yksi raskas mäki, ja sekin paluumatkalla (ja sekin porrastettu). Muuten polku on huonokuntoisemmallekin kaverille helppo kuljettava!

Polku on muuten nuorta mäntymetsää, puolessa välissä matkaa avartuu upeat maisemat Ellinkuolpunaan ja Norjan lumihuippuinen Rastigaisa pilkistää luoteesta.

Hetken aikaa levähdettyä portaiden yläpäässä matka jatkuu kohti nuotiopaikkaa jossa eväitä voi nautiskella joko kodassa tai lähempänä Tenon rantaa nuotiopaikalla tukkipöydän ääressä. Metsähallituksen ylläpitämällä paikalla on myös nuotiopuuta ja huussi.

Lapsille Ellinpolulta löytyy myös pientä puuhaa – polun ympäristössä kasvaa puolukkaa sekä mustikkaa, rannassa vesi ei ole syvää (loppukeväästä sulavien lumien takia vesi on jonkin verran korkeammalla) joten pienten kivien heittely jokeen on turvallista ja hyvällä tuurilla polulla voi törmätä poroihin ja kuukkeleihin.

Neidillä oli sen verran kova meno reissun aikana että meinasi kuukkelit ja puussa kytännyt orava jäädä näkemättä. Pienten kulkijoiden kuitenkin kannattaa varoa polulla kompastavia juuria, joihin vilkas pikkukaveri lankesi peräti kolmekin kertaa… Haavereitta onneksi säilyttiin.

Itse pidän Ellinpolusta todella paljon ja olenkin suositellut sitä kaikille tuttaville jotka ovat Utsjoelle tulleet! Meidän pieninkin kulki mukavasti rintarepussa ja nukkui koko tasaisen matkan tyytyväisenä.

Ainakin viime talvena polulle oli vedetty latu, toivottavasti se ilmestyy sinne myös tulevana talvena!

Kartta.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.