Tervon valokuvamaraton ja luontokokemuksia lapsille 27.-28.5.2017

Luonnon ja samaten valokuvauksenkin parhaat puolet ilmenevät siinä, että siinä on jokaiselle jotakin katsottavaa. Ensimmäinen tarkastelee luontoa romanttisesti ihannoiden vaikkapa auringonlaskuna taikka ääretöntä maisemaa, kun taas toiselle luonto ilmenee paljon teknisempänä asiana: tasapainona ja lajinimikkeinä, sekä niiden suhteina. Valokuvauksessa aivan samalla tavalla, kun toinen tarkastelee ihmisten ilmeitä, niin toinen keskittyy valon leikkiin sammalmättäällä. Tästä on kysymys myös Tervossa, kun yhdistetään valokuvausmaratoni ja luontoontutustumispäivä!

Tervon kunta järjestää toukokuun viimeisenä viikonloppuna 27.5.–28.5.2017 valokuvamaratonin ja luontoontutustumispäivän koko perheelle. Valokuvamaratonissa ei kuitenkaan tarvitse itse laittaa lenkkareita jalkaan ja pistää juoksuksi, vaan valokuvakilpalun mittana on 24 tuntia eli vuorokausi. Sen aikana otetut parhaat kuvat palkitaan niin lasten ja nuorten kuin aikuistenkin sarjoissa.

Tapahtumaan ilmoittautuminen onnistuu tästä.

Kylmiltään ei tarvitse lähteä kuvaamaan, sillä maankuulu luontokuvaaja ja instaaja Konsta Punkka tulee ennen kilpailun lähtölaukausta esittelemään töitään, sekä kertomaan luontokuvauksen saloista ja nikseistä.

Paikan päältä saa pienellä rahalla möys lounasta ja kahvia, joten olisikin toivottavaa, notta ilmotettaisiin etukäteen, mikäli haluaa myös ruokailla paikalla, niin evästä riittää kaikille.

Yön yli kestävä kisa ratkaistaan sunnuntaina, kun raati kokoontuu tarkastelemaan tuotoksia aamukymmeneltä. Raadin pohdinnan aikana pääsee myös kuulemaan Retkipaikan kirjoittajan ja valokuvaajan Jussi Judinin mietteitä ja tuotoksia luontokuvauksesta, sekä työstään.

Tervetuloa viettämään mukavaa päivää Tervoon!

Valokuvamaraton ja luontokokemuksia lapsille

27.–28.5.2017

Lauantai 27.5.2017
Lohimaan kokous- ja näyttelykeskus

10:00 Tilaisuuden avaus & valokuvamaraton alkaa, aikaa n. 1 vrk
10:05 Konsta Punkka, valokuvaaja. Valokuvauksen nuori menestyjä kertoo kuvaamisesta, antaa vinkkejä kuvaukseen ja kameran käyttöön sekä esittelee ottamiaan valokuvia
11:30 Lounas (omakustanteinen / Lohimaa)
12:30 Konsta Punkka, valokuvaaja: Valokuvauksen WORK SHOP – Konsta opastaa luontokuvausta käytännössä Lohimaan alueella
14:00 Kahvit (omakustanteinen / Lohimaa)

Valokuvamaraton jatkuu Tervossa yön yli

Sunnuntai 28.5.2017
Lohimaan kokous- ja näyttelykeskus

10:00 Deadline valokuvamaratonin osanottajille toimittaa kuvat raadin käyttöön
10:00 Jussi Judin, valokuvaaja / Retkipaikka.fi: Jussi kertoo valokuvauksesta ja työstään valokuvaajana
12:00 Valokuvamaratonin voittajan julkistaminen ja palkintojen jako

Ilmoittaudu tästä.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.