Suomen luonnon päivä lähestyy! Näissä Nuku yö ulkona -tapahtumissa voit tavata myös retkipaikkalaisia

Aiothan elokuun viimeisenä viikonloppuna jälleen nukkua yön ulkona? Onko majoitteesi teltta, riippumatto tai laavu, tai ajattelitko kenties sään salliessa kokeilla aivan taivasalla nukkumista miljoonan tähden hotellissa? Nuku yö ulkona -tapahtumaa vietetään jälleen Suomen luonnon päivänä 31. elokuuta, ja paikallisia, kaikille avoimia tapahtumia on kautta maan.

Jos ulkona nukkuminen on sinulle uutta, kannattaa ehdottomasti osallistua johonkin päivän tapahtumista. Nuku yö ulkona -tapahtumat tarjoavat matalan kynnyksen mahdollisuuksia oppia lisää ulkona yöpymisestä ja esimerkiksi yöpymisessä käytettävistä varusteista. Villin metsän siimekseenkään ei ole pakko lähteä, vaan halutessasi voit nukkua vaikka omalla takapihallasi – sekin lasketaan!

Nuku yö ulkona -tapahtumat löydät Suomen Ladun sivuilta. Tässä lista niistä tapahtumista, joissa voit tavata myös meitä retkipaikkalaisia. Huomaathan, että jutun lopussa on vinkki myös ennakkotapahtumiin!

Koivisto-viikon tapahtuma Äänekoskella 30.–31.8.

? Koivistonkyläntie, Äänekoski
?‍♂️ Retkipaikkalainen paikalla: Mikko Lemmetti
? Alkaa 30.8. klo 11 ja päättyy 31.8. klo 15

Tässä tapahtumassa on mahdollisuus nukkua yö ulkona kuvankauniin Kapeenkosken maisemissa. Yöpymismahdollisuuksia ovat riippukeinut, puolijoukkueteltta sekä aitta. Aloituspäivänä 30.8. Retkipaikka-blogaaja sekä Metsäkylpy Suomi -yrittäjä Mikko Lemmetti vetää tunnin mittaisen tutustumisretken alueen luontoon. Vuorokauden aikana luvassa on myös paljon muuta ohjelmaa aina savusaunasta alkaen – katso tapahtuman ohjelma kokonaisuudessaan täältä.

Nuku yö ulkona -tapahtuma Nurmeksessa 31.8.

? Majatalo Pihlajapuu, Salmenkyläntie 81, Nurmes
? Retkipaikkalainen paikalla: Terhi Jaakkola
? Alkaa 31.8. klo 15, päättyy 1.9. klo 10.30.

Kiinnostaako riippumattoilu? Nurmeksen tapahtuman alussa Retkipaikasta ja Endorfiininmetsästäjä-blogistaan tunnettu Terhi Jaakkola kertoo ideoita ja ohjeita riippumatossa nukkumisesta. Voit nukkua joko omassa teltassasi tai vuokrata riippumaton edulliseen hintaan. Katso ilmoittautumisohjeet ja lisätiedot FB-tapahtumasivulta.

Vaelluskirjalukupiiri ja valokuvausretki Kiilopäällä 31.8.

? Suomen Latu Kiilopää, Kiilopääntie 620
??‍♂️ Retkipaikkalaiset paikalla: Anne ja Heikki Sulander
? Alkaa 31.8. klo 18 (aikataulu tarkentuu vielä)

Anne Sulanderin luotsaamaan vaelluskirjalukupiiriin voit tulla nuotiolle lukemaan ääneen tai kuuntelemaan vaellus- ja luontoaiheisia kirjoja ääneen luettuna. Voit tuoda mukanasi oman kirjan tai tulla vain kuulolle. Annen mies Heikki puolestaan järjestää tapahtuman yhteydessä valokuvauksesta kiinnostuneille kuvausretken, johon voi ilmoittautua mukaan Metsähotellin respassa. Tapahtuman aikataulut tarkentuvat vielä, pidä tilannetta silmällä tapahtuman FB-sivulla. Kiilopään päätapahtuman tiedot löydät tästä.

Anne ja Heikki muuttivat aiemmin tänä vuonna Jyväskylästä Tankavaaraan – heiltä voit kysyä myös kokemuksia elämästä Lapissa.

Tapahtuman järjestää retkeilyblogi Rinkkaputki yhdessä Retkipaikan ystävät ry:n kanssa.

Nuku yö ulkona -tapahtuma Porkkalanniemessä 31.8.

? Pampskatanin keittokatos
?‍♂️ Retkipaikkalainen paikalla: Kari Rantanen
? Alkaa 31.8. klo 15 ja päättyy 1.9. klo 11

Ihanan merellisessä Porkkalanniemen luonnossa uni maittaa varmasti. Tässä rennossa tapahtumassa ei ole ennalta määrättyä ohjelmaa, vaan tarkoitus on viettää mukavan vapaamuotoinen ilta retkeilystä ja luonnosta kiinnostuneiden kesken. Tapahtuman yhteyshenkilö on Lähierä-blogia kirjoittava Kari Rantanen, jonka hienoja seikkailuja sukellusretkistä suurtuntureille on julkaistu myös Retkipaikassa. Tapahtuma on maksuton, mutta siihen tulee ilmoittautua ennakkoon. Katso tapahtuman lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet täältä.

Suomen luonnon päivä koko perheelle Isojärvellä 31.8.

? Isojärven kansallispuisto, Kylämäntie 1335, Kuhmoinen
? Retkipaikkalainen paikalla: Minna Jakosuo
? Alkaa 31.8. klo 11

Isojärven jylhässä kansallispuistossa voi Suomen luonnon päivää viettää vaikkapa tuohitöiden, suunnistuskoulun, metsäjoogan tai saunomisen merkeissä. Päivän aikana ohjelmaa on niin Huhtalan torpalla, Kannuslahdessa kuin Heretyn kämpälläkin. Herettyä emännöi Erätaival-yrittäjä sekä Retkipaikasta tunnettu eräopas Minna Jakosuo. Tapahtuman jälkeen on mahdollisuus jäädä yöpymään esimerkiksi Heretyn telttahotelliin. Katso koko ohjelma ja lisätiedot tapahtuman FB-sivulta.

Nuku yö ulkona -tapahtuma Kemijärvellä 31.8.

? Karin laavu, Pöyliöjärvi (Kiviniementie 14)
? Retkipaikkalainen paikalla: Tytti Tuominen
? Alkaa 31.8. klo 18

Kemijärven rennossa tapahtumassa voi yönsä viettää laavussa, puolijoukkueteltassa, omassa teltassa tai riippumatossa tai sään salliessa vaikka taivasalla. Järjestäjä tarjoaa kahvit, mutta muutoin omat eväät ja varusteet mukaan! Retkipaikkalaisista mukana häärii etelästä Kemijärvelle muuttanut Tytti Tuominen. Tapahtuma järjestetään yksityisomistuksessa olevalla Karin laavulla Pöyliöjärven rannalla, osoite on Kiviniementie 14, opasteet johtavat perille. Tapahtumasta ilmoitellaan Kemijärven Ladun FB-sivuilla.

Rastilan retkipäivä Helsingissä 1.9.

? Karavaaninkatu 1, Helsinki
?‍♂️? ? Retkipaikkalaiset paikalla: Antti Huttunen, Mira Lainiola ja Laura Musta
? 1.9. klo 9–15

Tässä ilmaisessa koko perheen tapahtumassa on valtavasti ohjelmaa – tule innostumaan retkeilystä ja ulkona olemisesta! Tapahtuma järjestetään sunnuntaina päiväsaikaan, jotta osallistuminen on mutkatonta perheen pienimpienkin kanssa. Aamupäivällä kello 10 retkeilystä puhumassa on Retkipaikan perustaja ja Metsien kätkemä -ohjelmasta tuttu Antti Huttunen. Tapahtuman puuhanaisena koko päivän hyörii myös ihanaa Luontohetkiblogia kirjoittava retkipaikkalainen Mira Lainiola. Kaiken maailman matkoja -blogia kirjoittava tiimiläisemme Laura Musta puolestaan on kertomassa retkeilijän ensiavusta. Päivän aikana pääset myös esimerkiksi taluttamaan retkilaamoja sekä kokeilemaan fatbikeja – tarjolla myös lasten kokoja – sekä testaamaan, millaista on pötkötellä puuteltassa eli tentsilessä! Katso ohjelmarikkaan tapahtumapäivän sisältö kokonaisuudessaan FB-tapahtumasivulta.

Retkipaikkalaisia myös ennakkotapahtumissa:

Elämää ulkona -illat Helsingissä, Raisiossa ja Vantaalla

? Scandinavian Outdoorin myymälät Helsingin Forumissa, Raision Kuninkojalla ja Vantaan Tammistolla
?‍♂️? Retkipaikkalaiset paikalla: Caj Koskinen ja Kea Creutz
? Helsinki 20.8. klo 20–22, Raisio 22.8. klo 20–22, Vantaa 27.8. klo 20–22

Retkipaikan blogaajat Caj Koskinen ja Kea Creutz johdattavat eräilyn maailmaan Scandinavian Outdoorin ennakkotapahtumissa. Näiden iltatapahtumien aikana nautitaan rennosta ilmapiiristä käyden samalla läpi esimerkiksi uusien retkikohteiden löytämistä, sujuvaan ulkona yöpymiseen tarvittavia varusteita sekä tämän vuoden Nuku yö ulkona -tapahtumia. Caj ja Kea kertovat lisäksi omista vaelluskokemuksistaan, ja aikaa on myös vapaalle keskustelulle. Katso lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet Helsingin tapahtumaan, Raision tapahtumaan sekä Vantaan tapahtumaan.

Jutun koonnut Jonna Saari.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.