Moro!

Olen Laura, parinkympin paremmalla puolella oleva seikkailija, yllytyshullu ja maailmanparantaja Tampereelta. Lapsuuteni lomat vietin samoillen Kainuun metsissä, mutta teini-iässä sanoin jyrkän ei:n metsälle ja etsiskelin itseäni lähinnä erilaisia asfalttiviidakoita Suomessa ja maailmalla koluten. Muutama pidempi ulkomaanmatka sai kuitenkin kaipaamaan suomalaisen luonnon kauneutta, puhtautta ja rauhaa. Vähitellen viime vuosien saatossa retkeilystä ja luonnossa liikkumisesta onkin tullut isompi ja isompi osa arkea.

Metsään tai tuntureille lähden useimmiten ystävien kanssa, mutta haaveissa on myös uskaltautua yöksi metsään vielä joskus ihan yksin omien ajatuksienkin kanssa. En osaa laittaa erikoista retkiruokaa, mutta nuotion saan lähes aina tulille ja olen jo vallan ketterä rinkanpakkaaja. Terveydenhoitajan ammatin puolesta ensiapulaukku on aina viimeisen päälle pakattuna.

Metsän ja luonnossa liikkumisen terveysvaikutuksiin haluaisin perehtyä jatkuvasti lisää, koska uskon, että luonnolla on uskomattoman iso vaikutus hyvinvointiimme. Tykkään suunnitella ja miettiä reissuja kovasti etukäteen, mutta toisaalta myönnän, että ne hauskimmat ja ikimuistoisimmat kommellukset yleensä sattuvat, kun ihan kaikki ei mene niin kuin elokuvissa.

Suomessa olen kiertänyt lähinnä Pirkanmaan lähiseutujen kansallispuistoja ja tehnyt lyhyitä retkiä Lapin ja Kainuun suunnalle. Haaveissa olisi vierailla lähivuosien saatossa kaikissa Suomen kansallispuistoissa vähintäänkin yhden yön verran. Syksyllä 2017 muutan Norjaan, Bergeniin jatkamaan opintojani ja odotankin innolla, millaisia seikkailuja Norjan upea luonto vuorineen, rantoineen ja vuonoineen tarjoaa, joten pysykää kuulolla, jos myös Norjan maisemat kiinnostavat!

Kirjoitan seikkailuistani myös Kaiken Maailman Matkoja -nimistä matka- ja retkiblogia ja jaan reissukuvia aktiivisesti Instagramissa nimimerkin @Laurammus takana. Parhaiten seikkailuissani pysyt mukana seuraamalla Instagramia ja blogin Facebook-sivua.

Terkuin,

Laura

Lauran retkitarinoita