Moro!

Olen Laura, Tampereelta lähtöisin oleva muutaman ulkomaankeikan kautta helsinkiläistynyt seikkailija, yllytyshullu ja maailmanparantaja. Lapsuuteni lomat vietin samoillen Kainuun metsissä, mutta teini-iässä sanoin jyrkän ei:n metsälle ja etsiskelin itseäni lähinnä erilaisia asfalttiviidakoita Suomessa ja maailmalla koluten. Muutama pidempi ulkomaanmatka sai kuitenkin kaipaamaan suomalaisen luonnon kauneutta, puhtautta ja rauhaa. Vähitellen viime vuosien saatossa retkeilystä ja luonnossa liikkumisesta onkin tullut isompi ja isompi osa arkea.

Metsään tai tuntureille lähden useimmiten ystävien kanssa, mutta haaveissa on myös uskaltautua yöksi metsään vielä joskus ihan yksin omien ajatuksienkin kanssa. En osaa laittaa erikoista retkiruokaa, mutta nuotion saan lähes aina tulille ja olen jo vallan ketterä rinkanpakkaaja. Terveydenhoitajan ammatin puolesta ensiapulaukku on aina viimeisen päälle pakattuna ja turvallisuussuunnitelmat mietin lyhyemmällekin reissulle kuntoon.

Metsän ja luonnossa liikkumisen terveysvaikutuksiin haluaisin perehtyä jatkuvasti lisää, koska uskon, että luonnolla on uskomattoman iso vaikutus hyvinvointiimme. Tykkään suunnitella ja miettiä reissuja kovasti etukäteen, mutta toisaalta myönnän, että ne hauskimmat ja ikimuistoisimmat kommellukset yleensä sattuvat, kun ihan kaikki ei mene ihan juuri kuin elokuvissa.

Suomessa olen kiertänyt lähinnä Pirkanmaan lähiseutujen kansallispuistoja, nyt lähiaikoina pk-seudun retkikohteita ja tehnyt muutamia seikkailuja Lapin ja Kainuun suunnalle ja lisäksi Norjan retkikohteet tulivat tutuksi siellä asustellessa. Nyt haaveissa olisi vierailla lähivuosien saatossa kaikissa Suomen kansallispuistoissa vähintäänkin yhden yön verran ja kokeilla vaeltamisen lisäksi liikkumista muillakin tavoilla. Kovasti haluaisin kehittyä myös kiipeilijänä, joten valjaat ja köydet kulkee entistä useammin mukana reissuilla ja vuoret vetävät edelleen maailmalle. Ja toki tavoitteena on viedä metsään myös kaikki tutut ja tutuntutut, jotta kenenkään retket eivät jäisi tekemättä seuranpuutteen takia!

Retkipaikan lisäksi päivitän aktiivisesti Instagramissa nimimerkin @Laurammus takana, joten klikkaa myös se seurantaan, jotta pysyt mukana seikkailuissani!

Retki- ja seikkailuterkuin,
Laura