Retkipaikan ensimmäinen vuosi lähenee loppuaan

Vuosi lähenee loppuaan, joten on sopiva aika summata Retkipaikan ensimmäisen vuoden saldo. Tai kesken vuottahan me matkaan lähdimme, mutta parempi sovittaa oma rytmi heti tähän luonnolliseen vuodenkiertoon ja yleiseen almanakkajärjestelmään.

Alku oli rauhallinen. Talvi piti tiukassa otteessaan ja aika kului tekniikkaa ihmetellessä. Vaan kevään tehdessä tuloaan alkoi tahti hiljalleen kiihtyä ja samalla mukaan tulivat kirjoittajiksi Judinin Jussi, Huttusen Juha ja Leinon Harri. Jonkun verran myöhemmin mukaan liittyi myös suurpetokuvillaa säväyttänyt Amir Näveri.

Loppukesästä alkoivat ihmiset löytämään tiensä Retkipaikkaan yhä kasvavalla vauhdilla, mikä lisäsi myös tekijöiden intoa. Samoihin aikoihin mukaan tulivat Olli Korhonen, Hannu Rönty ja Lehteinen. Syys-lokakuussa paukahti rikki 5000 kuukausikävijän raja ja nyt marras-joulukuussa määrä tuplautui tuosta. Toivottavasti sama tahti jatkuu myös tulevaisuudessa, jotta retkeilyn riemut olisivat mahdollisimman monen löydettävissä. Syksyn huippuhetkiin lukeutui myös yhteistyösopimus Suomen ladun kanssa, joka on omalta osaltaan auttanut Retkipaikkaa eteenpäin.

Vaan eivätpä tulevat kujeemme siihen lopu. Tavoitteena on nimittäin julkaista tulevana vuonna Retkipaikka-kirja. Teos esittelee n. 50 vuoden mielenkiintoisinta kohdetta karttoineen, kuvineen ja eloisine kuvauksineen. Vaikka matkassa on vielä muutama muuttuja, niin mahdollisuuksien rajoissa tuon toteutuminen hyvinkin on.

Toivomme ja uskomme myös, että Retkipaikkaa itseään vanhempi kohteet esittelevä karttasovellus saataisiin viimein julkaistavaan kuntoon ja osaksi Retkipaikkaa.

Vähintään yhtä paljon toivomme joukkoomme uusia retkipaikkalaisia. Eli sinä, ryhdy seikkailijaksi. Tule tekemään Retkipaikkaa. Jos tykkäät liikkua luonnossa kameran kanssa ja muistat välillä paineilla laukaisijaa, niin sovit mukaan vallan mainiosti. Jos vielä muutaman sanasen kirjoittaminen sujuu, niin tekosyitä ei ole. Vastavuoroisesti voimme luvata ison läjän kohdevinkkejä kotiseudullesi. Jos ajatus tuntui edes hieman houkuttelevalta, niin laita ihmeessä sähköpostia osoitteella [email protected]

Nyt jos koskaan on hyvä aika antaa palautetta. Mitkä kohteet ovat niitä, joista mieluiten luet? Mitä pitäisi olla enemmän? Entä luontohavainnot tai jutut kala- ja sieniretkistä? Sopisiko joukkoon taivaanilmiöiden tarkastelua tai metsästystarinoita? Vai olisiko vaikkapa itse tehtävien taulojen valmistus sellainen, josta olisi lysti lukea? Haluaisitteko keskustelupalstan? Pitäisikö meillä olla lukijoille kysymyspalsa askarruttavien asioiden varalle? Sopisiko kylkeen alan verkkokauppa? Onko tässä homma mieltä ylipäätänsä? Anna kohdevinkki, lähetä luontohavainto?

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.