Loistavia luonto- ja retkeilykurssiuutuuksia Haltiassa – ilmottaudu nyt!

Suomen luontokeskus Haltian vuosi 2022 käynnistyy kattavalla luonto- ja retkeilykurssitarjonnalla! Kurssiuutuuksien joukosta löytyy retkeilyn peruskursseja, koiravaelluskurssi, havupuuaiheinen hyvinvointiretki ja makunystyröille miellyttävä suppilovahverosuolatyöpaja. Ilmoittautuminen kursseille on jo auki – varaa paikkasi saman tien ja ruksi ajankohdat kalenteriisi!

Lumikenkäilyretkiä Nuuksiossa lauantaisin tammi–helmikuussa

Tule kokeilemaan lumikenkäilyn hauskuus Nuuksion metsiin! Retkipaikka järjestää tammi–helmikuun ajan lumikenkäilyretkiä Nuuksiossa joka lauantai (lumivarauksella). Lumikenkäilyretket ovat sopivia erityisesti lajia vasta aloitteleville. Retken alussa käydään yhteisesti läpi lumikenkien käyttöä ja säätöjä sekä kävelytekniikkaa. Parhaiten lajista saa kiinni tekemällä, joten retki siirtyy hyvin nopeasti metsän puolelle lumipuiden väliin. Lumikengillä tehdään oppaan johdolla retki osin valmista lumikenkäreittiä ja osin polutonta umpihankea pitkin. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan retkelle täältä.

Talviretkeilykurssi 19.2. – myös yöpymismahdollisuus

Kiinnostaisiko talviretkeily, mutta omien taitojen riittävyys epäilyttää? Tule oppimaan ja kysymään neuvot ja vinkit ennen omaa ensimmäistä talvivaellustasi! Voit myös vuokrata tarvitsemiasi varusteita Haltiasta. Päivän aikana voit milloin tahansa kysyä mieltä askarruttavia asioita ammattilaisilta. Kurssin oppaina toimivat kokeneet retkeilijät sekä luonto- ja eräoppaat Maarit ja Harri Jääskeläinen. Lue lisää ja ilmoittaudu täältä.

Suppilovahverosuola-työpaja by TouchWild 12.3.

Joskus kahdesta miellyttävästä mausta muodostuu yksi uusi maku. Niin kävi minulle suppilovahverosuolan kohdalla. Yhdistin suppilovahveroa ja suolaa; tiesin heti koskettavani jotain villiä.

– Tero Pullinen

Suppilovahvero on yksi suomalaisten suosikkisienistä, eikä sen soisi runsassatoisena jäävän vain pakasteena rikastuttamaan gastronomisia mielihalujamme. Työpajassa tehdään, opitaan ja maistellaan mitä kaikkea suppilovahverosta voi tehdä. Lue lisää ja ilmottaudu työpajaan täältä.

Kuva: TouchWild

Yön yli -retkeilyn peruskursseja Nuuksiossa huhti–toukokuussa

Tällä retkikurssilla sinulla on täydellinen mahdollisuus tutustua ryhmän kanssa yön yli -retkeilyyn ammattitaitoisessa ja turvallisessa ympäristössä. Kurssilla saat kokemusta ja opit taitoja, joilla luodaan pohja omille yön yli -retkille ja sekä tuleville pidemmille vaelluksille. Kurssilla on varattu aikaa vapaaseen keskusteluun ja kysymyksille, joten saat varmasti vastauksen sinua askarruttaviin retkeilyaiheisiin kysymyksiin. Pääset myös halutessasi testaamaan varusteita ennen niiden hankkimista. Lue lisää ja ilmottaudu kurssille täältä.

Koiravaelluskurssi 10.5.

Vuosien koirakokemuksella eräopas Maritta Vasarinen/TunneLuonto tutustuttaa sinut ja koirasi retkeilyn perusteisiin ja tärkeimpiin huomioitaviin asioihin, kun koiran kanssa liikutaan luonnossa. Kurssin aikana opit muun muassa mitä on vastuullinen retkeily koiran kanssa, mitä pakata reppuun mukaan ja miten suunnitella turvallinen reitti koiran kanssa. Lisäksi tutustutaan syvemmin koiran hyvinvointiin, ruokintaan ja ensiapuun retkioloissa. Lue lisää ja ilmota itsesi ja koirasi kurssille täältä.

Kuva: TunneLuonto

Havupuut ja niiden käyttö hyvinvoinnin tukena -retki 14.5. & 26.5.

Havupuissa on jykevää pohjoisen voimaa, jota harva osaa enää hyödyntää. Oletko esimerkiksi kuullut keppisopasta? Tai kastanut varpaasi rentouttavaan ja tuoksuvaan havujalkakylpyyn? Jos et ole, niin tule mukaan, kun tutustumme Suomessa kasvaviin havupuulajeihin ja kuulemme, miten niitä voi hyödyntää eri tavoilla. 

Teemme lopuksi ihanan jalkakylvyn ja nautimme keppisoppaa. Lue lisää ja ilmottaudu retkelle täältä.

Beer in the Woods -private

Beer in the Woods -private on varattavissa saatavuuden mukaan ympäri vuoden!

Beer in the Woods on kaksituntinen elämys suomalaisen luonnon ja sieltä kumpuavan vuosituhantisen olutperinteen maailmaan. Tämä tasting ei ole tylsän tekninen, vaan ajatuksella valittujen valio-oluiden kautta pääset syvälle tarinoihin, juomakulttuuriin ja suomalaiseen historiaan. Metsän väet ja vieressä kasvavat villiyrtit heräävät uudella tavalla eloon kun kuulet miten olutta on maustettu, kenelle sitä on tarjoiltu ja mitä tekemistä ammoisella pohjolan keisarinnalla on oluen kanssa ollut.

Tastingiin sisältyy opastettu aisteja virittävä kävely metsän läpi tasting-paikalle. Tastingin aikana maistat, opit ja kuulet tarinoita viiden eri kotimaisen pienpanimo-oluen kautta. Olutlaatuja yhdistellään suomalaisen luonnon villien makuparien ja yrttien kanssa.

Eräsommelierina toimii itseoikeutetusti Anikó Lehtinen, toimittaja, juoma-asiantuntija ja kirjailija.

Lue lisää ja varaa yksityinen tasting-elämys ryhmällesi täältä.

Koko Haltian kurssitarjonnan löydät täältä!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.