Harvinainen tilaisuus! Koe Haltian näyttelyt talvilomalla turvallisesti omassa koronakuplassasi

Huom! Aiemmin ilmoitetusta poiketen yksityiset näyttelyvierailut ovat mahdollisia jo 12.2. alkaen!

Suomen luonto- ja retkeilykeskus Haltian upeat näyttelytilat voi kokea yksityisesti 12. helmikuuta – 3. maaliskuuta, eli juuri sopivasti talviloma-aikaan. Haltian yksityinen näyttelyvierailu on ostettavissa vähintään tunniksi kerrallaan, ja ryhmän maksimikoko on 10 henkeä. Tunnin hinta on 55 euroa, tulipa näyttelyyn yksin tai isommankin perheen kanssa.

Tulemalla Haltiaan perheen kesken voi Haltian luontonäyttelyistä nauttia koronaturvallisesti, sillä näyttelytiloissa ei samanaikaisesti ole muita asiakkaita eikä henkilökuntaa. Ajankohta omalle seurueelle varataan etukäteen Haltia Shopista.

– Tarkoitus ei ole, että mukaan haalitaan iso kaveriporukka, vaan että ihmiset voivat tulla nauttimaan Haltian näyttelyistä turvallisesti omassa koronakuplassaan, vaikkapa siis perheen kesken, sanoo idean takana oleva Retkipaikan palvelupäällikkö Karoliina Säkö.

Tunnin hinta on 55 euroa, tulipa näyttelyyn yksin tai isommankin perheen kanssa. Näyttelytiloissa ei samanaikaisesti ole muita asiakkaita tai henkilökuntaa, mutta halutessaan asiakas mahdollisine seurueineen saa audio guide -opastuksen.

– Ihmisillä on patoutunut tarve päästä tekemään jotakin, ja moni miettii miten talvilomaa voisi turvallisesti viettää. Meillä on mahdollisuus tarjota tällainen elämys joten haluamme niin tehdä, Säkö sanoo.

Poikkeuksellinen mahdollisuus

Tilaisuus kokea Haltian näyttelyt täysin omassa porukassa on tämänhetkisten suunnitelmien mukaan mahdollista vain 12.2. ja 3.3. välisenä aikana, sillä sen jälkeen luontokeskuksen ovet on tarkoitus avata normaalisti, mikäli koronatilanne sen sallii.

– Emme ole tehneet tällaista koskaan ennen enkä tiedä onko tällaista kokeiltu Suomessa missään muualla. On tosi mielenkiintoista nähdä miten se herättää kiinnostusta, Säkö miettii.

Oman seurueen aika Haltiassa varataan etukäteen verkossa. Varata voi niin monta tuntia kuin haluaa, vaikka koko päivän.

– Samaan päivään voi yhdistää retkeilyä Nuuksiossa. Haltiasta pääsee suoraan Haltian lähiluontopoluille ja Nuuksion kansallispuistoon, ja meiltä voi vuokrata vaikka lumi- tai liukulumikengät retkelle mukaan. Haltiassa on paljon myös muita palveluita tarjolla, Säkö vinkkaa.

Vierailuajat

Vierailuajat talvilomalla (20.–28.2.): joka päivä klo 10–17

Vierailuajat muina ajankohtina aikavälillä 12.2.–3.3.: ke–su klo 10–17

Yksityinen näyttelyvierailu Haltia Shopissa

Juttu on julkaistu alun perin 9.2.2021

Pääkuva: Haltian päänäyttelyä, kuva: Atte Tornikoski / Metsähallitus

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.