Tässä elokuun menovinkkimme! Tarjolla melontakurssia ja metsäkylpyjä, viininmaistelua sekä koko perheen luontokuvafestivaalit

Elokuu lukeutuu ihanimpiin ajankohtiin liikkua luonnossa – aamut ovat kuulaan kauniita ja illat tunnelmallisen hämäriä, suot ja metsät tuoksuvat ja päivänvalo elää upealla tavalla. Lähde nauttimaan luonnosta omatoimisesti tai opastetusti niin vapaapäivinä kuin arkiaamuina ja -iltoinakin. Alla tämän kuun tapahtumiamme ja muuta ohjelmaa, luvassa on mm. viininmaistelua, melontakursseja ja metsäkylpemistä. Elokuun tapahtumat huipentuvat Suomen luonnon päivän Välähdys!-luontokuvafestivaaliin 27. elokuuta!

Tapahtumat Haltiassa:

Suomen luontokeskus Haltia, Nuuksiontie 84, Espoo

Bussi 245(A) Espoon keskuksesta, pysäkki: Haltia

Retkilauantai 6.8.

Haltiassa järjestetään Retkilauantai joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina. Haltia on tuolloin auki iltayhdeksään saakka, ja kello 17–21 sen näyttelyihin on vapaa pääsy! Loistava mahdollisuus lähteä vaikkapa ensi kertaa tutustumaan Haltian tarjontaan. Tai, jos paikka on jo tuttu, suosittelemme poikkeamaan uudelleen – Haltiassa on useita vaihtuvia näyttelyitä, joten uutta koettavaa on tarjolla tuon tuosta. Tällä hetkellä näyttelytarjonta koostuu Suomen luonto -päänäyttelyn lisäksi seuraavista:

Retkilauantain ajan myös Haltian myymälä on auki iltayhdeksään saakka.

Vinkki! Tee Retkilauantaista itsesi näköinen. Tule kokemaan Haltian näyttelyt ja tee samaan rupeamaan retki Haltian lähiluonnossa – suoraan rakennuksen edustalta alkava polkuverkosto johdattaa esimerkiksi Haukkalammelle ja Urjan upealle kulmakunnalle, erämaisiin järviylängön maastoihin. Hyödynnä Haltian varustevuokraamoa ja varaa käyttöösi vaikka e-fatbike – kysy samalla asiakaspalvelun vinkit alueen parhaisiin pyöräreitteihin!

Metsäkylpyelämys 6.8.

Retkilauantain ohjelmaan kuuluu myös ohjattu kolmetuntinen metsäkylpyelämys. Metsäkylpyelämys toteutetaan pienryhmässä, ja se on rentouttava ja energisoiva luontohetki Haltian läheisissä metsissä. Voit osallistua metsäkylpyyn yksin tai yhdessä ystävän kanssa. Saat retken aikana ajankohtaista tietoa luonnon vaikutuksista ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja pääset tekemään syvärentouttavia meditaatio- ja läsnäoloharjoituksia sekä luovuutta lisääviä harjoituksia.

Elämys on maksullinen, ja paikka retkeltä varataan etukäteen. Hintaan sisältyy runsas ja terveellinen, vegaaninen välipala suomalaisilta pientuottajilta ja lähiluonnosta, luonnon raaka-aineita hyödyntäen. Lue lisää ja varaa oma paikkasi!

Wine in the Woods -metsäviinitastingit:

Wine in the Woods -tastingit järjestetään elokuussa seuraavasti:

Punaviini: 3.8., 5.8., 17.8., 19.8., 31.8. Varaa paikkasi >

Valkoviini: 10.8., 12.8., 24.8., 28.8. Varaa paikkasi >

Tastingit pidetään Haltian lähiluonnossa. Wine in the Woods on elämyksellinen tapahtuma, jossa viinit ja metsä kohtaavat aivan uudella tavalla. Asiantuntevat oppaamme johdattavat sinut matkalle makujen ja tuoksujen maailmaan keskelle metsää pystytettyyn viinibaarimme. Lyhyellä kävelymatkalla virittäydymme kokemaan metsän kaikkien aistien kautta. Tämän jälkeen astumme sisään metsän ravintolasaliin, joka elää ympäristönsä kanssa vuodenaikojen ja säätilojen mukaan ja tarjoaa joka kerta erilaisen elämyksen. Siellä eräsommelierimme johdattaa sinut kokemuksiin, jossa viinien ja metsän maut, tuoksut ja tarinat kohtaavat toisensa.

Suomen luonnon päivänä: Välähdys! – koko perheen luontokuvafestivaali

Haltiassa järjestetään Välähdys! – koko perheen luontokuvafestivaali Suomen luonnon päivänä 27.8.2022. Luvassa on maksutonta ohjelmaa luontovalokuvauksen tiimoilta niin ulkona kuin sisällä Haltiassa klo 12–19 välillä. Tapahtuma soveltuu kaikille luonnosta kiinnostuneille ja järjestetään yhteistyössä Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry:n ja Suomen Ammattiluontokuvaajat SAL ry:n kanssa. Tapahtuman juontaa luontotoimittaja Minna Pyykkö.

Luontokuvauksesta kertovia esityksiä kuullaan viideltätoista Suomen Ammattiluontokuvaajaajalta. Esitykset ovat pituudeltaan n. 15 min, ja ne on suunniteltu varsinkin lapsiperheille sopiviksi.

Lisäksi päivän aikana järjestetään luontokuvausretket niin lapsiperheille kuin pelkästään aikuisille sekä Unen aika -musiikkiesityksiä.

Katso päivän koko ohjelma >

Välähdys! Koko perheen luontokuvafestivaali 27.8. Haltissa

S

Tapahtumat & ohjelmaa muualla:

13.–14.8 Melonnan 2-päiväinen peruskurssi Espoossa, Oittaa

& 16.–18.8.2022 Melonnan peruskurssi Espoossa, Oittaa (iltatoteutus)

Oletko vannoutunut maakrapu, joka etsii uusia suuntia elämäänsä? Oletko kuullut kavereiltasi hienoja tarinoita lähialueen saarista ja siellä vietetyistä taianomaisista öistä, ja salaa unelmoinut itsekin toteuttavasi vastaavia reissuja? Tervetuloa Retkipaikan ja Halla outdoorsin meloja 1 -peruskurssille!

Kurssilla opetellaan melonnan perusteet alusta alkaen. Käymme läpi kajakin ominaisuuksia, perehdymme kajakin ohjaamiseen ja melontatekniikkaan, tutustumme turvallisuusajatteluun vesillä liikkuessa sekä toteutamme paripelastuksen, eli kaverin pelastamisen veden varasta.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan:

2-päiväinen peruskurssi 13.–14.8.

Peruskurssi iltatoteutuksena 16.–18.8.

Natura Messut Porvoossa 27.–28.8.

Luonnon monimuotoisuus ja vastuulliset valinnat ovat keskiössä Natura Messuilla Porvoon Kokonniemessä elokuun viimeisenä viikonloppuna. Retkipaikka on mukana Natura Messujen vastuullisen luontomatkailun paneelikeskustelussa lauantaina 27.8.2022. Lue lisää tapahtumasta >

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.