Kummakiven keikkuva pikkuveli – Lemin Heiluvakivi

Männä viikonloppuna monenlaista jännää tallentui taas kameran muistikortille, joten aloitetaanpa Lemin kohteiden purkaminen esittelemällä eräs paikallinen omituisuus. Kyseessä on kiikkuva, tai kuten opas kyltti kertoi, heiluva kivi. Kumpikin nimi sopii hyvin tälle erikoisuudelle.

Lemi on pitäjä, jota luoja on siunannut kivisellä maalla. Seudulta löytyy myös lukuisia jääkauden jälkeensä jättämi kivenlohkareita. Osa on melkoisen kookkaita, kuten automatka Lemin takamaastojen läpi todisti. Myös aitatarpeiksi on tantereelle jäänyt toki vähän pienempääkin murkulaa. Vaan tämä kiikkuva kivi on taas yksi luonnonoikku parhaasta päästä.

lemin keikkuva kivi (1)

Kohde on vähän samankaltainen kuin aiemmin esittelemämme Ruokolahden Kummakivi, mutta sillä poikkeuksella, että tämä lohkare on paljon paljon pienempi. Toisin kuin Kummakiveä, tätä voivat myös voimamiehet käydä vipuvarrella heiluttelemassa ja yrittämässä kammeta sen pois paikaltaan.

Minun voimani eivät mokomaan riittäneet, mutta kyllä minäkin sen sain heilumaan. No, eipä tuota ole kukaan muukaan saanut tippumaan aluskiveltä 10 000 vuoteen, joten ei liiemmin hävetä omien voimieni riittävyys.

lemin keikkuva kivi (3)

Willimiehen matkat jatkuvat tulevana viikonloppuna, jolloin olisi tarkoitus kuvata taas muutama luola ja muutama muukin merkittävä kohde Ruokolahti – Rautjärvi akselilta. Tällä kertaa ei onneksi tule ongelmia mahtua ahtaisiinkaan luoliin, koska mukaan lähtee blogin uusi assistentti.

Kartta. ETRS-TM35FIN -tasokoordinaatit: N 6774289 E 538849

Julkaistu aiemmin Willimiehen jäljillä -blogissa.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.