Kevätretkellä Seitsemisissä: kaunis Soljasten alue on helppokulkuinen myös lasten kanssa

Lähtöpaikka kartalla
Saari-Soljanen rengasreitti 2 km, esteetön osuus 0,5 km
Keittokatos reitin alussa

Aurinkoinen sää inspiroi ulkoilemaan, ja niinpä lähdettiin isommalla porukalla pikkuväen kanssa Seitsemisiin. Soljasten alue on kaunis ja helppokulkuinen myös lasten kanssa. Parkkeerasimme Saari-Soljasen P-alueelle ja lähdimme kävelemään suolle.

Saari-Soljasella on pyörätuolireitti, jota pitkin pääsee näköalatasanteelle. Tönäsimme vauvanrattaita sitkeästi lumessa mentaliteetilla ”kyllä pääsee ku menee vaan”. Puolen välin paikkeilla todettiin, että eikun vauva kantoon. Varmasti reitti on tähän mennessä jo sulanut.

Harmillisesti olin unohtanut kiikarit matkasta. Olisin halunnut tähyillä lintuja. Toisaalta pikkuväki oli niin malttamatonta, että taisin kävellä tuon lyhyen reitin elämäni ennätysajassa.

Tietoiskutaulujen tekstejä kuunneltiin tarkasti ja havaittiin, että suokasvit ovat vielä lumen alla. Pienet lammetkin olivat vielä jäässä, melko kevyessä kylläkin.

Keittokatoksessa tehtiin nuotiot ja nautittiin evästykset. Saari-Soljasen keittokatos on tilava, ja sinne mahtuu vaivatta isommallakin kokoonpanolla. Meidän lisäksemme sinne mahtui hyvin pari muutakin retkeilijää evästyksille.

Virkistävä ja ehdottomasti paras tapa viettää aurinkoista kevätpäivää!

Sijainti: N=6868199.779, E=314423.645 (ETRS-TM35FIN)

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *