Kevään inspiroivin retkeilytapahtuma lähestyy: tervetuloa Retkelle-messuille 27.–28.4. Jyväskylään!

Retkelle-messut tulevat taas! Viime keväänä ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma nautti niin suurta yleisösuosiota ja kirvoitti niin mielettömän ihania palautteita, että tänä vuonna Retkelle-messut järjestetään entistä laajempina. Jälleen kerran Jyväskylän Paviljongissa pidettävä messuviikonloppu on yleisölle ilmainen, ja esiintymässä on muun muassa monia retkipaikkalaisia!

Kevään innostavin retkeilyaiheinen tapahtuma on suunnattu kaikille luonnossa liikkumisesta kiinnostuneille: luvassa on paljon mielenkiintoista ohjelmaa niin konkareille kuin heillekin, jotka vasta suunnittelevat sen ihan ihkaensimmäisen askeleen ottamista Suomen kauniiseen luontoon. Messuilla haluamme muistuttaa, että luonto on vain yhden askeleen päässä!

Ohjelmaa peruserätaidoista melontaan Grand Canyonissa

Esiintymässä on monipuolinen joukko muun muassa Retkipaikan blogaajia. Viikonlopun ohjelma löytyy täältä.

Kokovartalokommando-blogia kirjoittava Joonas Talka ja Rinkkaputkesta tuttu Heikki Sulander ovat kertomassa vapaaehtoistyösta kansallispuistoissa, kun taas #Fillaripäiväkirja-projektistaan tunnettu Jaska Halttunen tuo esille maastopyöräilyn monipuolisia mahdollisuuksia. Lähiretkeilyn antia esittelemässä on Lähierä-blogia kirjoittava eränkävijä Kari Rantanen.

Professori Petri Pihko on kertomassa niin kumikanooteista kuin retkeilijän keinoista lukea ja ennustaa säätä. Kaiken maailman matkoja -blogia kirjoittava Laura Musta opastaa retkeilijälle tärkeisiin ensiaputaitoihin, Metsäkylpy Suomi -yrittäjä Mikko Lemmetti luolailun saloihin ja lisäksi Markus Lehteinen on kertomassa yleisistä retkeily- ja erätaidoista.

Perheretkeilyn ihanaan maailmaan johdattaa Metsäemo Noora Säily ja läsnäoloharjoituksiin ohjaa Sini Malminiemi. Lisäksi Caj ja Katja Koskinen ovat kertomassa Grand Canyoniin tekemästään packraft-retkestä.

Saman katon alla Wemmi-kevätmarkkinat ja Metsämme-koulutustapahtuma

Retkelle-messut järjestetään jälleen saman katon alla yhdessä Metsämme-tapahtuman ja Wemmi-kevätmarkkinoiden kanssa. Kaikki kolme tapahtumaa ovat yleisölle maksuttomia.

Näytteilleasettajina Retkelle-messuilla ovat muun muassa Suomen Latu, Jyväskylän kaupunki ja partiolaiset, alueorganisaation lähikunnat Petäjävesi, Saarijärvi, Lomaseutu ja VisitKapee sekä omalla osastollaan useiden eri yritysten vahvuudella Visit Sodankylä ja Visit Sompio. Näytteilleasettajien lista täydentyy yhä, mutta tietonsa antaneet, varmistuneet näytteilleasettajat löydät täältä.

Muistathan, että Jyväskylän Paviljonki on superhelppo saavuttaa myös julkisilla! Katso saapumisohjeet täältä.

Ota Retkelle-messut seurantaan somessa

Pysy ajantasalla Retkelle-messujen ohjelmasta, poimi parhaat vinkit ja jaa omat kokemuksesi messuilta somessa!

Retkellemessut.fi

Retkelle-messut Facebookissa

Instagram @retkellemessut

Jutun koonnut: Jonna Saari, Kuvat: Heikki Sulander

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.