Retkelle-messut tulevat taas – näytteilleasettaja, varaa paikkasi nyt!

Retkelle-messut 2019 järjestetään Jyväskylän Paviljongissa 27.–28.4.2019. Viime vuonna tapahtuma keräsi runsaasti kiitosta niin kävijöiltä kuin näytteilleasettajiltakin – jopa 94 prosenttia vuoden 2018 näytteilleasettajista suosittelee tapahtumaa. Yleisölle tapahtuma on maksuton, ja sen järjestävät yhdessä Retkipaikka sekä FKS-tapahtumat. Jos haluat mukaan näytteilleasettajaksi, varaathan paikkasi tulevan kevään messuilta saman tien!

Retkelle-messut järjestetään tänä vuonna aiempaa suurempana. Tapahtuman tarkoituksena on rohkaista ihmisiä retkeilemään tarjoamalla hyödyllisiä ja innostavia vinkkejä suomalaiseen luontoon. Samalla messut ovat näytteilleasettajille loistava mahdollisuus tuoda palveluitaan tutuksi luonnosta ja retkeilystä kiinnostuneille messukävijöille, myös aivan aloitteleville luonnossaliikkujille.

Kuten viime vuonna, myös tällä kertaa Retkelle-messut järjestetään yhtä aikaa Wemmi-kevätmarkkinoiden sekä Metsämme-messujen kanssa Jyväskylän Paviljongissa.

– Yleisöllä on vapaa pääsy kaikkiin kolmeen tapahtumaan. Viime vuonna kävijöitä tapahtumissa oli yhteensä noin 11 000, ja kysely osoitti, että kutakuinkin kaikki messuvieraat kävivät kaikissa kolmessa tapahtumassa. Retkelle-messuilla oli selkeä vetovoima, kertoo tapahtumakoordinaattori Anne Sulander.

Kuva: Heikki Sulander.

Teemana retkeilypalvelut ja -taidot

Messujen pääpaino on tänä vuonna retkeilypalveluissa sekä -taidoissa. Yleisön pyynnöstä messuilla on luvassa aiempaa enemmän myös varusteasiaa, mikä näkyy sekä esiintyjissä että näytteilleasettajissa.

Esiintymässä messuilla on muun muassa useita Retkipaikan tekijöitä. Puhumassa ovat esimerkiksi Fillaripäiväkirja-projektistaan tunnetuksi tullut Jaska Halttunen sekä opettaja ja Metsäemo-sivuston kirjoittaja Noora Säily. Lisäksi valokuvaaja Heikki Sulander ja retkiblogaaja Joonas Talka ovat kertomassa vapaaehtoistyöstä kansallispuistoissa, ja matkablogaaja sekä terveydenhoitaja Laura Musta kertoo retkeilijän ensiavusta.

– Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä kevään esiintyjistä – luvassa on vielä paljon muutakin, Anne Sulander vinkkaa.

Puhumassa kuukauden yksin erämaassa viettänyt eräopas Minna Jakosuo. Kuva Retkelle-messuilta 2018, kuvaaja Heikki Sulander

Jopa 94 % näytteilleasettajista suosittelee tapahtumaa

Viime vuonna Retkelle-messujen kävijöistä 62 prosenttia oli iältään alle 40-vuotiaita, ja kävijöistä peräti 66 prosenttia oli naisia.

– Tämä tukee sitä ajatusta, että 30–50-vuotiaat naiset ovat erityisen hyvä kohderyhmä retkeilypuolella, sanoo FKS-tapahtumien tapahtumatuottaja Niina Lampinen.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma sai runsaasti positiivista palautetta niin yleisöltä kuin näytteilleasettajilta. Tietoykkösen tekemän tutkimuksen mukaan jopa 94 prosenttia näytteilleasettajista suosittelee tapahtumaa.

– Näytteilleasettajilta kiitosta saivat muun muassa messujen hyvä kävijämäärä ja tunnelma, kävijöiden ilmainen sisäänpääsy sekä se, että Retkelle-, Metsämme- ja Wemmi-tapahtumat tukivat hyvin toisiaan ja uusia kontakteja syntyi, Sulander kertoo.

Kävijäpalautteissa Retkelle-messuja luonnehdittiin hyvän mielen tapahtumaksi ja kiiteltiin messujen monipuolisuutta sekä sitä, että yleisölle tarjottiin mahdollisuus ostaa kotimaisia tuotteita ja tukea suomalaista yrittämistä.

Retkelle-messujen kävijöistä vuonna 2018 selkeästi yli puolet oli naisia. Kuva: Heikki Sulander

Varaa paikkasi nyt

Näytteilleasettaja, toimithan nopeasti ja varaa paikkasi kevään Retkelle-messuille!

Paikkahinnat: 60 euroa / m² + alv
Rekisteröintimaksu 100 euroa / yritys + alv

Yhteisosastoilla mukana olevilta veloitetaan rekisteröintimaksu.

Yhteystiedot paikkavarausten tekemiseen:

Anne Sulander
puh. 043-826 9718
[email protected]

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.