Anne ja Heikki Sulander

Retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi!

Me edustamme Retkipaikan keltanokkia: meille retkeily on uusi juttu. Luontosuhde, jos koskaan lapsena on muodostunutkaan, on katkennut molemmilta aikapäiviä sitten löytyäkseen uudelleen aikuisiällä. Päivätyötä teemme toimistossa, mutta iltaisin ja viikonloppuisin meistä kuoriutuvat metsäläiset esiin.

Erityisen suuri rakkaus meille on vapaaehtoistyö kansallispuistoissa: olimme lammaspaimenessa Kolilla kesällä 2016, ja syksyllä maalaamassa Pyhäkeron autiotuvan piharakennuksia Hetassa. Kaksi viikkoa oli liian pitkä aika vain sutia heilutella, joten puhuimme retkeilijöille taloudellisesta puunkäytöstä ja kirjoitimme luontokeskukselle tarinoita talkootyöstämme. Toinen sydämen asia ovat Jyväskylän kaupungin luontopolut – tai sinun kaupunkisi luontopolut!

Kirjoitamme retkeilyblogia nimeltä Rinkkaputki. Se kertoo lähiretkeilystä arjen lomassa, ensimmäisistä pidemmistä retkistä ja niiden valmisteluista. Anne opiskelee erä- ja luonto-oppaaksi, kirjoittaa ja suunnittelee, Heikki kuvaa ja kantaa isomman rinkan.