Kantarellikauden avaus on herkullinen tosiasia

Jo useamman vuoden peräjälkeen olen tehnyt ensimmäiset kantarellihavainnot juhannuksen tietämillä. Tämäkään vuosi ei tuonut asiaan poikkeusta, joskin havainto tapahtui tyystin toisin kuin yleensä. Normaalisti kun yhytän ensimmäiset keltavahverot jo yli kahdenkymmenen vuoden takaa tutusta täsmäpaikasta.

Tällä kertaa en päässyt tuttuun paikkaan, sijaintini kun oli tyystin toisella puolen Suomea. Sen sijaan tieni vei Uudenmaan ja Varsinais-Suomen rajamaastoon tutkimaan muutamaa kiinnostavasti nimettyä paikkaa ja teidän rakkaiden lukijoiden lähettämiä kiinnostavia kohdevinkkejä.

Heti kun sain autoni parkkiin päivän ensimmäiselle kohteelle vievän ajouran päähän, niin en ehättänyt kuin hyppäämään ulos, kun pientareen karikosta pisti esiin kymmenittäin keltaisia lakkeja.

WP_20140621_002

Valtaosa oli vielä pienen pieniä, mutta joukossa oli jokunen varttuneempikin. Hetken tuumin, mitä niiden kanssa tekisin, kunnes päätin, että on aika herkutella vuoden ensimmäisellä uuden sadon kantarellikastikkeella. Pienellä, mutta taatusti maukkaalla.

Uraa jatkaessani sama näky toistui vielä neljässä muussakin kohtaa, joten kastikkeesta tulee jo varsin mukava lisuke uusille perunoilla. Ja mikä parasta, sieniretkikausi on syyssienten osalta alkanut.

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.