Joulukalenteri, luukku 16: Varoitus! Tonttupolku sopii vain kilteimmille kulkijoille

Portista astuessa jo vähän jännittää. Kokonainen kilometri tonttujen valvovien silmien alla näin jouluaikaan on uhkarohkea teko. Olenkohan ollut riittävän siivosti tänä vuonna? Vaikuttaakohan tämä joulun lahjasaldoon? Sieltä ne ensimmäiset hiippalakit jo tuijottelevat puiden juurella…

Kohde kartalla (Sannanrannantie 60, Kokkola)
Esteetön reitti, alle 1 km

Kokkolassa sijaitseva Villa Elban tonttupolku on perinne, joka ihastuttaa joka vuosi joulun alla. Yleensä tonttupolulla järjestetään muutama yleisöpäivä, jolloin eri maista tulevat tontut viihdyttävät kulkijoita. Nyt poikkeusvuonna tonttupolku on vapaasti kaikkien käytettävissä joka päivä kello 15–20:00 aina vuodenvaihteeseen saakka. Tonttupolun takana ovat Elban nuoret vapaaehtoistyöntekijät.

Polku on rakennettu esteettömälle retkeilyreitille, joten siitä pääsevät nauttimaan kaikki. Polku on valaistu kauniisti kausivaloilla, ja sen reunamilla piileskelee yhden jos toisenkinlaista tonttua. Bongaatko kaikki?

Reitti kiertelee Elban maastoissa ja on pituudeltaan alle kilometrin mittainen. Löydät polun lähtöpisteen Sannanrannantie 60, Kokkola. 

Termarista nautittu kuuma kaakao ja eväsherkut kruunaavat jouluisen retken. Kulkiessa voi vaikka laulella suosikkijoululauluja ja testata koko perheen tonttujumppaa. Puurallit voivat olla liukkaat ja metsässä on pimeää, eli seikkailuvarusteeksi kannattaa varata pitävät kengät ja lamppu. 

Hauskoja tontturetkiä ja olkaahan kiltisti!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.