Halistenkoski, Turku

Kaupunkilaisen ei aina tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, sillä hyviä retkikohteita löytyy usein aivan kaupungin tuntumasta. Myös satunnaisille kävijöille kuten työmatkalaisille tällaiset kohteet ovat oivallisia: retken ehtii tehdä myös työpäivän jälkeen.

Turussa yksi tällainen kohde on Halistenkoski, joka sijaitsee vain noin neljän kilometrin päässä keskustasta. Koski ja sen yläpuolella oleva pato, jonka yli vesi virtaa, on hieno paitsi päivänvalossa, myös pimeän aikaan, jolloin se on valaistu kauniisti.

Kalastusohjeet_wm

Paikka on myös kalastukseen sovelias, kunhan huolehtii lupa-asiat kuntoon. Kosken pohjoispuolisella rannalla on iso opastaulu, jossa on yksityiskohtaiset ohjeet koskella vallitsevista rajoituksista ja lupakäytännöistä. Kalastusluvan voi hankkia myös matkapuhelimella, joten asiaa ei tarvitse välttämättä hoitaa etukäteen.

Polku pellon halki_wm

Aurajoen pohjoispuolinen reitti keskustasta Halistenkoskelle kulkee pellonreunaa pitkin. Pellon halki menee muutama oikopolku – esimerkiksi yllä olevassa kuvassa olevan polun suunnassa häämöttää Prisman mainosvalot. Joen eteläpuolella miellyttävin kävelyreitti kulkee ylioppilaskylän ja joen väliin jäävällä puistokaistaleella. Täten reitin voi mukavasti kiertää rengasmaisena, ja esimerkiksi Sokos Hotel Caribiaan majoittuneelle turistille reitti on oikein kätevä.

Kuntosali_wm

Joen pohjoispuolisella reitillä on polun varrella pieni ”kuntosali”, johon voi pysähtyä hetkeksi jumppaamaan.

Sorsa sateessa_wm

Tätäkään retkeä ei kannata jättää tekemättä, vaikka sataisi. Voihan silloin bongata esimerkiksi sorsan, joka on löytänyt oivallisen paikan sateen pitämiseen – tässä eivät jalat kastu.

Kartta. ETRS-TM35FIN -tasokoordinaatit: N 6712362 E 241993

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *