Haagan Alppiruusupuisto eli Rhodopuisto, Helsingin kätketty helmi

Kesäkuun ensimmäisinä viikkoina kannattaa Helsingin suunnalla liikkuessa ottaa kurssi kohti Haagaa. Tai jos ihan rehellisiä ollaan, on paikalla odottava näkymä sikäli epätodellisen kaunis ja mykistävä, että sitä kannattaa vasiten tulla ihmettelemään pidemmänkin matkan takaa.

rhodopuisto-1

Olin käynyt paikalla kahdesti aiemmin. Edellisestä reissusta tosin oli vierähtänyt kolme vuotta, joten oli aika ottaa vahinko takaisin – ja kameran kanssa. Vanhat kuvat kun eivät totisesti tehneet oikeutta paikalle.

rhodopuisto-5

Vierailuni osui aurinkoiseen arki-iltaan. Koleasta kesästä huolimatta ihmiset olivat löytäneet paikan. Aina siellä olin väkeä kohdannut, mutta on ollut ilo huomata, että vuosi vuodelta useampi on paikan löytänyt.

rhodopuisto-9

Rhodot olivat uhkeassa kukassaan ja niiden keskelle käveltyään unohti miltei välittömästi olevansa Helsingissä tai Suomessa ylipäänsä.

rhodopuisto-4

Valitetavasti kuvista välittyy vain osa elämyksestä. Kukkivien pensaiden tuoksu oli uskomaton! Kuvat voivat kertoa vain siitä kauneudesta, joka perillä odottaa, kun havumetsän vehreys kirjotaan violetilla, valkoisella ja vaaleanpunaisella.

rhodopuisto-7

Paikka on Helsingin salainen kruununjalokivi. Puisto on myös kansainvälisesti ainutlaatuinen. Peräti kahdeksan hehtaarin alueelta löytyy lähes 3000 alppiruusuristeymää.  Suurin osa pensaista on 2–5 metriä korkeita. Kukintaa pääsee ihailemaan puistossa risteileviä käytäviä ja pitkospuita pitkin. Puistoon on rakennettu myös katselulavoja, joilta kukkaloistoa pääsee ihastelemaan myös ylhäältä käsin.

rhodopuisto-15

Rhodojen lisäksi puistossa koko joukko atsaleoja.

rhodopuisto-16

Jos tämän elämyksen haluaa kokea, tulee olla liikkeellä oikeaan aikaan. Alppiruusut kukkivat vain lyhyen aikaa, yleensä kesäkuun kaksi ensimmäistä viikkoa.

rhodopuisto-11

Puisto sijaitsee Etelä-Haagassa, Laajasuontien loppupäässä, Paatsamatien risteystä vastapäätä. Osoite Laajasuontie 37. Kartalla asia näyttää tältä.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

7 replies
 1. Sanna
  Sanna says:

  Karttaa saa hetken etsiä tältä sivulta ja sit se on huono, koska siinä ei ole kadun nimiä.

  Vastaa
  • Antti Huttunen
   Antti Huttunen says:

   Alue on niin laaja ja monesta paikkaa lähestyttävä, että ihan tarkkaa osoitetta ei voi antaa, mutta Kanukalliontie ja Laajasuontie, Etelä-Haaga on sellainen yhdistelmä, jolla osuu.

   Vastaa
 2. Pirkko Iivarinen
  Pirkko Iivarinen says:

  Kävimme Varkaudesta asti Mustilan arboretumissa. Kannatti käydä. Olen samaa mieltä, että kuvat aivät millään voi antaa oikeaa tunnelmaa, koska äänet ja tuoksut puuttuvat. metsä tuoksuu ja linnut laulavat.

  Vastaa

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Monelle tuttu Roihuvuoren Kirsikkapuisto ja sen Hamami ei ole mielestäni niin-niin upea mitä somessa näyttää. Puisto sijaitsee teollisuusalueen laitamille ja sen vierestä sahaava tie on aika vilkas. Ihan jees piknik-kohde, johon voi yhdistää vierailut vaikka Marimekon tai Osmian tehtaanmyymälöihin (Marikahvilassa tarjolla oikein lämpimästi suositeltava lounas!), mutta FOMOa ei tarvitse tuntea jos tämä kirsikkashow jää väliin! Mene mieluummin vaikka Haagan alppiruusupuistoon, eli Rhodopuistoon! […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.