Ukkomatti 100 taskumatti -testi

Luonnossa liikkuminen ja viinan kanssa läträäminen eivät kuulu yhteen. Toisaalta alkoholi on siitä monikäyttöinen aine, että taskumatti saattaa hyvinkin olla tarpeellinen. Se desinfioi, syttyy ja palaa, tietyt juomat toimivat mausteena ja kenties sopivan pieni määrä voi olla paikkallaan juhlistamaan erityisen hienoa hetkeä. Näinpä päätimme sanoa kyllä, kun testiin tarjottiin desilitran vetävää Ukkomattia.

Muutamaa päivää myöhemmin sellainen kuoriutui laatikosta. Ukkomatti on lieriönmuotoinen, tilavuudeltaan yhden desilitran kokoinen taskumatti. Se on Suomalaista designia, yksinkertainen ja kaunis esine, meijeriteräksestä valmistettu. Viimeistely miellytti silmää ja tuote tuntui käteen jämäkältä.

Melkeinpä ensimmäinen ajatus Ukkomatin nähtyäni liittyi kaikkeen muuhun kuin sen varsinaiseen käyttöön. Mietin, että vaikkei nesteiden kuljettamiseen tarvetta olisikaan, niin kovemmatkin kolhut kestävä ja vesitiivis holkki on paikallaan myös silloin, kun jotain pientä tarvitsee pitää ehjänä ja kuivana.

ukko2-1

Testireissullamme liikuimme sen verran vahvasti rakennuttua infrastruktuuria hyödyntäen, ettei minkään kuivana pitämiselle ollut tarvetta. Niinpä Ukko pääsi primäärikäyttötarkoitukseensa.

Vaikka holkki näytti puhtaalta, huuhtaisin sen vielä kaiken varalta ennen kuin täytin sen testinesteellä. Sitten se pääsi vapaaksi muiden tavaroiden sekaan.

Ensimmäisenä Ukko pyöri muutaman päivä repussa kamppeiden joukossa ilman kolhuja tai vuotoja. Tiivis ja jykevän tuntuinen korkki piti ja toisaalta nahkatuppi suojasi kolhuilta muita repussa olleita tavaroita. Samoin se suojasi Ukkoa, vaikkei myöskään paljas osa rosteripinnasta ottanut itseensä erinäisestä irtotavarasta.

Kahden päivän jälkeen Ukko siirtyi taskuun, juuri siksi, että edessä olivat vaikeimmat pätkät louhikossa. Nyt sen kestävyys pääsisi tositoimiin. Näissä olosuhteissa kun iskunkestävät kamerat ja puhelimetkin olivat sanoneet hyvästit. Ukko kesti ja pääsi myös toisen Ukon luokse.

ukko4-1

Pyöreä muoto on luja ja kaunis, mutta taskussa kuljetettavalle esineelle se ei ole aivan ihanteellinen. Tietyillä liikeradoilla kangas kiristi sen reisilihasta vasten varsin ikävästi. Toisaalta kolhuista vasten kiviä se ei ollut milläänsäkään. Ylemmässä taskussa se kulki astetta paremmin ja vyöllä sitä ei enää huomannutkaan. Toisaalta tuote ei ole aivan ilmainen, joten vyöllä kuljetus tuntui hieman pelottavalta: nahkaripustus voisi pettää rymytessä. Rauhallisemmassa käyskentelyssä se varmasti pysyisi menossa mukana.

Reissu jatkui vielä kaksi päivää. Määränpäässä oli aika kiittää seuruetta ja jättää hyvästit seuraavaan kertaan asti. Siinä kohtaa korkki kiertyi auki. Sisällä oli sitä, mitä sinne oli lähtiessä laitettukin. Vieläpä sama määrä. Ukko oli miellyttävä kohottaa ja hieno maku aukesi kuten sen kuului.

ukko-1

Loppuarviona voi todeta, että Ukko tekee hienosti sen mitä lupaa. Hieno tuote sopii vaikkapa lahjaksi ja on muutoinkin hyvä valinta, jos kiinassa valmistetun krääsän sijaan haluaa laittaa rahansa esineeseen, jonka tarinan tietää. Taskumatti ei jatkossakaan tule kuulumaan retkieni vakiokalustoon, mutta tietyissä tapauksissa Ukkomatti varmasti lähtee mukaan.

Jos haluat Ukkomatin itsellesi tai lahjaksi, niin tilaa se nyt Retkipaikan kaupasta..

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.