6 hienoa retkipaikkaa järven rannalla, aivan Helsingin kupeessa

Aina ei tarvitse lähteä pitkälle päästäkseen luonnon helmaan, ei edes Helsingistä. Helsingin lähiympäristö kuhisee järviä ja ulkoilualueita, joissa voi nauttia luonnonrauhasta tai vaikkapa savusaunan löylyistä ja hyvästä ruoasta.

Näet paikat kartalla otsikkoa klikkaamalla.

Kuusijärven ulkoilualue

Sipoonkorven kansallispuiston kupeessa oleva Kuusijärvi houkuttelee uimareita luokseen ympäri vuoden. Alueella on ison hiekkarannan lisäksi myös useita laitureita ja lentopallokenttiä pelaamisesta kiinnostuneille. Kuusijärvellä ei tarvitse uida kylmissään, sillä alueella pystyy pistäytymään vaikkapa savusaunan löylyissä.

Kuusijärven savusaunan savuja

Järven ympäri pääsee myös kiertämään, ja järven rannalta löytyykin useampi nuotiopaikka, joilla on helppo pistäytyä käristämään vaikka makkarat. Mikäli omia eväitä ei sattunut mukaan, niin Kuusijärven rannalla oleva Café Kuusijärvi tarjoilee lounasta ja pikku purtavaa.

Kuusijärvellä on myös näppärät nuotipaikat

Bodom Oittaan ulkoilukeskuksen uimarannalta

Oittaalla pääsee viettämään mukavasti kesäpäivää Bodominjärven rannalle. Ulkoilukeskuksesta ovat vuokrattavissa niin kanootit ja suppilaudat kuin soutuvenekin, mikäli haluaa vaihtelua rannan hiekkojen tai nurmikoiden haisteluun.

Oittaan rantoja

Ne, jotka eivät välitä rantaelämästä, voivat suunnata Oittaan kartanon kulmalta alkavalle opastetulle luontopolulle, jota pitkin pääsee mukavasti kuusikoiden varjoon kuumana päivänä. Loppusilaus kesäpäivään viimeistellään jäätelöllä ja kivinavetan saunalla.

Oittaalla on tekemistä koko perheelle

Bodom Pirttimäeltä käsin

Bodominjärven luoteiskulmalla sijaitsee Pirttimäen ulkoilualue. Täältä pääsee aloittamaan taipaleen vaikkapa hieman pidemmällekin maastoreitille, kun reittejä lähtee Brobackkaan, Solvallaan ja Luukin ulkoilualueelle. Mikäli kävellen ei tee mieli matkustaa, voi vaikkapa istahtaa alueen grillikatokseen tai pistää jalkapallopelit pystyyn viereisellä jalkapallokentällä.

Pirttimäki

Pirttimäen luontopolut lähtevät tästä

Vantaankoski ja kuninkaanlohet

Vantaankoskella pääsee talsimaan kosken rannassa pitkin luontopolkua. Virtamaisemaa katsellessa mielen on helppo rentoutua, eikä joenrannalla ole samanlaista melskettä kuin tavallisilla hiekkarannoilla usein. Kalastukseen vihkiytyneiden on myös mahdollista ostaa Vantaankoskelle kalastuslupia. Saaliin jäädessä vähäiseksi on apetta saatavilla Kuninkaanlohien kartanosta.

Tie Kuninkaanlohille

Nuuksion Pitkäjärvi ja Kattilajärvi

Nuuksion Pitkäjärvi ja Kattilajärvi ovat täydellisiä paikkoja niille, jotka viihtyvät järven rannalla, mutta eivät ole ns. rantaihmisiä. Rannoilla on nimittäin enemmän luonnonrauhaa kun rantaelämän vilskettä. Täällä pärskii vedessä ennemmin telkkäpoikue, kuin lapsikatras. Näillä luonnonkauniilla järvillä pääsee tutustumaan Nuuksion luontoon ja ihastelemaan sen kauneutta rauhassa ihmisvilinästä. Järvien rannoilta löytyy myös nuotiopaikat leiritulen ja ruoan valmistusta varten. Pitkäjärven rantoihin tutustuminen kannattaa aloittaa luontokeskus Haltian pihasta, jossa on luontokeskuksen palveluiden lisäksi myös nähtävillä ajoittain vaihtuvia näyttelyitä ja satunnaisesti muuta ohjelmaa.

Kattilajärven tulipaikassa on tyyliä

Kattilajärven laituri

Pitkäjärven rannassa kelpaa evästellä

Nuuksioon polut alkavat täältä

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.