Haagan Alppiruusupuisto eli Rhodopuisto, Helsingin kätketty helmi

Kesäkuun ensimmäisinä viikkoina kannattaa Helsingin suunnalla liikkuessa ottaa kurssi kohti Haagaa. Tai jos ihan rehellisiä ollaan, on paikalla odottava näkymä sikäli epätodellisen kaunis ja mykistävä, että sitä kannattaa vasiten tulla ihmettelemään pidemmänkin matkan takaa.

rhodopuisto-1

Olin käynyt paikalla kahdesti aiemmin. Edellisestä reissusta tosin oli vierähtänyt kolme vuotta, joten oli aika ottaa vahinko takaisin – ja kameran kanssa. Vanhat kuvat kun eivät totisesti tehneet oikeutta paikalle.

rhodopuisto-5

Vierailuni osui aurinkoiseen arki-iltaan. Koleasta kesästä huolimatta ihmiset olivat löytäneet paikan. Aina siellä olin väkeä kohdannut, mutta on ollut ilo huomata, että vuosi vuodelta useampi on paikan löytänyt.

rhodopuisto-9

Rhodot olivat uhkeassa kukassaan ja niiden keskelle käveltyään unohti miltei välittömästi olevansa Helsingissä tai Suomessa ylipäänsä.

rhodopuisto-4

Valitetavasti kuvista välittyy vain osa elämyksestä. Kukkivien pensaiden tuoksu oli uskomaton!

rhodopuisto-7

Peräti kahdeksan hehtaarin alueelta löytyy lähes 3000 alppiruusuristeymää.

rhodopuisto-15

Rhodojen lisäksi puistossa koko joukko atsaleoja.

rhodopuisto-16

Vielä kun valtaosa vierivieressä kasvavista pensaista on 2–5 metriä korkeita, voivat kuvat vain etäisesti kertoa siitä näkymästä, joka vierailijaa odottaa kesäkuun toisella viikolla.

rhodopuisto-11

Puisto sijaitsee Etelä-Haagassa, Laajasuontien loppupäässä, Paatsamatien risteystä vastapäätä. Osoite Laajasuontie 37. Kartalla asia näyttää tältä.

6 replies
 1. Sanna
  Sanna says:

  Karttaa saa hetken etsiä tältä sivulta ja sit se on huono, koska siinä ei ole kadun nimiä.

  Vastaa
  • Antti Huttunen
   Antti Huttunen says:

   Alue on niin laaja ja monesta paikkaa lähestyttävä, että ihan tarkkaa osoitetta ei voi antaa, mutta Kanukalliontie ja Laajasuontie, Etelä-Haaga on sellainen yhdistelmä, jolla osuu.

   Vastaa
 2. Pirkko Iivarinen
  Pirkko Iivarinen says:

  Kävimme Varkaudesta asti Mustilan arboretumissa. Kannatti käydä. Olen samaa mieltä, että kuvat aivät millään voi antaa oikeaa tunnelmaa, koska äänet ja tuoksut puuttuvat. metsä tuoksuu ja linnut laulavat.

  Vastaa

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi