VAELTAJA-PYÖRÄILYREITTI

Upea 170 km pyöräilyreitti Etelä-Pirkanmaalla

Pakkaa reppusi ja loikkaa fillarin kyytiin, rakkaan Suomen idylliset maalaismaisemat odottavat sinua! Pirkanmaalla luikerteleva Vaeltajan reitti on 170 kilometrin mittainen pyöräreitti, joka kiertelee maakunnan eteläosien kauneimmissa maisemissa. Liikkeelle lähdet kätevästi Tampereen sydämestä, jonne tietenkin saavut pyöräsi kanssa helposti vaikka bussilla. Mitä enää odotat, Vaeltaja kutsuu!

Vaeltaja-reitti on helppo jakaa omalle aikataululle ja kunnolle sopiviin etappeihin. Matkanteko ei tietenkään ole pelkkää fillarointia, vaan reitin varrella odottavat monenmoiset nähtävyydet sekä paikallisten ravintoloiden herkut.

Tampereella lihaksia voi vetreyttää Hikivuorella, jonka jyrkänteen ja maisemien komeus jaksavat yllättää. Valkeakoskella korkeuksiin kohoaa koko Suomen suurin ja vaikuttavin linnavuori, Rapola, jonka laella voit ajatuksissasi tempautua takaisin muinaisiin aikoihin. Pälkäneellä hämmästyttävät Pyhän Mikaelin kiviset kirkonrauniot, eikä helposti unohdu myöskään Vehoniemenharjun kauneus Kangasalla.

Piipahda matkalla myös nykypäivän Melukylässä Kurjen tilalla ja maista Kaivannon keitaan kuuluisia hampurilaisia. Kartalta näet paikkojen sijainnin ja löydät kertomuksemme niistä!

TARINOITAMME REITIN VARRELTA

%d bloggaajaa tykkää tästä: