Syystunnelmia Haunisten altaalla Raisiossa

Paikka on 1973 rakennettu 38 hehtaarin tekojärvi Raision Mahittulan kaupunginosassa. Järven rakensi Raisio-Naantalin vesilaitos ja allasta käytettiin raakavesivarastona vuoteen 2012 asti.

haunistenallas (2)

Tekojärven rantaviiva on 3,5 kilometriä pitkä. Sen ympäri kiertää polkuja ja ulkoilureittejä. Tällä kertaa järvenkierto sai jäädä, mutta toki jonkun matkaa sen reunoilla tallusteltiin.

haunistenallas (5)

Raision kaupungilla ei ole yleistä uimarantaa. Sellaista on kaavailtu Haunisten altaalle, jos alue otetaan virkistyskäyttöön.

haunistenallas (6)

Epävirallista virkistykäyttöä siellä näyttää olleenkin, sillä nuotiojäännöksiä, olut- ja mehutölkkejä sekä muuta roskaa näkyy valtavat määrät. Kummallista, ettei edes sen vertaa viitsitä nähdä vaivaa, että jätteet kannettaisin pois. Jos kaljaa tuodaan paikalle, luulisi tölkit tyhjänä palautuvat takaisin autolle ja kierrätykseen.

haunistenallas (4)

Alue on muutenkin todella ruokottomassa kunnossa. Mikäli Raisio tästä virallisen virkistysalueensa haluaa, on hommia tehtävä paljon. Järkyttävän näköisellä parkkipaikallakin lojuu ties mitä jätettä vanhasta vessanpöntöstä alkaen tukki- ja risukasoihin.

Kartta. ETRS-TM35FIN -tasokoordinaatit: N 6716953 E 236764

Julkaistu aiemmin Kaislatuuli-blogissa.

1 reply
  1. Jarno
    Jarno says:

    Paljon alueella tuntuu liikkuvan ulkomaalaisia kalastusvälineiden kanssa. Liekö oluttölkit ja muut roskat heiltä… Alue näyttää tällä hetkellä ruokottomalta osaksi myös siksi, että altaasta on joksutettu vastikään suuri määrä vettä pois ja hakkuiden jäljiltä on paljastunut paljon vedenalaisia kantoja sekä puiden runkoja

    Vastaa

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.