Syötteen kansallispuisto

Syötteen kansallispuisto Pudasjärvellä, Taivalkoskella ja Posiolla tarjoaa todellista pohjoisen luonnon taikaa, ollen samalla maamme eteläisin tunturialue. Syötteellä voit sukeltaa ikimetsien suojiin ja nousta tunturin huipulle ihailemaan maisemia niin kauas kuin katse kantaa.

Syötteen kansallispuistossa on kattava autio- ja päivätupien sekä reittien ja tulipaikkojen verkosto, joten Syöte on erinomaisen hieno ja monipuolinen kohde niin lapsiperheille kuin pitkän matkan vaeltajillekin. Kartaltamme näet kunkin taukopaikan palvelut.

Hienon elämyksen päiväretkeläiselle tarjoaa esimerkiksi lyhyt Vattukurun luontopolku tulipaikkoineen, naavametsineen ja jylhine kurumaisemineen. Pari kilometriä pitkästä luontopolusta voit lukea talvisen jutun tästä ja syksyisen täältä.

Kummitustarinoiden Syöte

Syöte tarjoaa hienoja retkikohteita jännityksen ystäville. Muun muassa Syötteen myllyltä kerrotaan monenlaisia tarinoita, jotka saattavat saada selkäpiin karmimaan ainakin myllyn viereisellä laavulla yövyttäessä. Myllystä ja sen tarinoista voit lukea lisää tästä.

Kummitusten ystäville erinomainen yöpaikka on myös Toraslammen autiotupa, jossa myös yksi blogaajistamme koki eräänä talvena kauhun hetkiä. Hänen tarinansa löydät tästä.

Syötteen kansallispuiston kartta

Kertomuksiamme Syötteeltä ja lähialueilta

Romevaara, Iso-Syöte