Seikkailu kuuluu kaikille! Seikkailun jokamiesluokka -podcast, jakso 22: Luontohaasteen Kaisa ja Ella

Tällä kertaa podcast-studiossa ovat suosittua Luontohaaste-blogia sekä sen Facebook- ja Instagram-tilejä ylläpitävät Kaisa Liesmäki ja Ella Provialer. Retkeilyä aktiivisesti harrastavien eräopasnaisten tavoitteena on haastaa mahdollisimman monta ihmistä liikkeelle luontoon sekä retkiharrastuksen pariin. Aina ei ole mahdollisuutta – tai ehkä kaipuutakaan – lähteä vaellukselle pitkäksi aikaa tai kauas kotoa, ja arjessa kaikkein tärkeintä onkin osata ottaa ilo irti iltareissusta lähimetsään tai viikonloppureissusta läheiseen kansallispuistoon. Mahdollisuuksia on onneksi melkeinpä loputtomasti, ja juuri tähän Luontohaaste tarjoaa matalan kynnyksen ideoita ja vinkkejä.

Luontohaasteen idea on ihailtavan yksinkertainen ja toimiva: toteuttaa itse konkreettisia ja helppoja haasteita luonnossa sekä haastaa muut niihin mukaan. Kaisan ja Ellan tavoite on saada muut huomaamaan kuinka helppoa retkelle lähteminen on ja kuinka mukavaa luonnossa voi olla. Otettuaan ne ensimmäiset ratkaisevat askeleet luontoon, voi jokainen myös kehittää retkitaitojaan Luontohaasteen johdolla. Haasteita voivat olla vaikkapa keväisten villiyrttien tunnistaminen, talviturkin heittäminen, erilaisten herkkujen valmistaminen retkellä tai päiväunien torkkuminen ulkona luonnossa. Jokaiselle kuukaudelle julkaistaan muutaman inspiroivan haasteen lista.

”Arjen pienet seikkailut ja retket ja viikonloput ovat niitä jotka tuovat sitä hyvinvointia ja arjen parhautta. Ne hyvät hetket luonnossa. Kyllä niitä sijoittelee mielellään sinne tänne eikä vain kerran vuoteen.”

Podcast-isäntä Mikko Lindholm jututtaa naisia myös heidän omista retkimuistoistaan ja -haaveistaan. Entä mitkähän ovat Kaisan ja Ellan top-3 retkiruokavinkit?

Seuraa Luontohaastetta somessa

Luontohaaste-blogi

Instagram @luontohaaste

Facebook @luontohaaste

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.