Ruska lämmittelee jo sävyjään – syyskuussa nautitaan pohjoisen taiasta

Elokuun taittuessa syksyyn moni pakkaa jo reppujaan ja ottaa suunnan kohti pohjoista. Pitkän automatkan varrella liikenne hiljalleen rauhoittuu, tiet hiljenevät ja maisemien suuret metsät ja pellot vaihtuvat lopulta soiksi ja kairoiksi. Kun ensimmäinen poro näkyy tienposkessa, on se pistämätön merkki siitä, että aletaan olla perillä.

Syyskuun aikana myös me Retkipaikassa suuntaamme katseemme pohjoiseen. Kirsi, jonka aiempi juttu Kitsiputoukselta nousi lukijoidemme suursuosikiksi, johdattaa meidät seuraavaksi Saanalle. Laurin kanssa kuljemme muun muassa Ämmin polkua Sallassa, ja Maaritin kanssa tutustumme Sodankylän Viiankiaapaan. Hurja tarina on kerrottavana Annella ja Heikillä: heidän kulkiessaan kesällä Hetta–Pallas-reittiä, yllättikin luonto lumisateella!

Lisäksi retkeilemme syyskuussa ahkerasti muun muassa lumoavan kauniissa Hossassa sekä Pudasjärvellä, joka yllättää valtavan upeilla vaaramaisemillaan. Eteläisessä Suomessa nautimme muun muassa Kymenlaakson maisemista ja kiipeämme tunturin huipulle Kirkkonummella. Ai että mitä? Pysy kuulolla, niin se selviää!

Oletko jo ladannut puhelimeesi Retkipaikan mobiilisovelluksen? Siitä on näppärää apua paitsi hienojen kohteiden selailussa ja paikallistamisessa, myös maastossa suunnistaessa. Sovelluksen esittelyn löydät tästä.

Ruskareissuun kuuluu tietenkin myös luonnon helmassa herkuttelu. Poimi Ruoka-sivultamme Minnan ja muiden retkipaikkalaisten suussasulavat vinkit retkiruokaan!

Ruskaretkeily on hieno suomalainen perinne, joka elää ja voi hyvin. Lapin rauha ja syksyn myötä taivaalle leimahtavat revontulet yhdessä ruskan hehkun kanssa ovat vastustamaton yhdistelmä. Ensimmäiset yöpakkaset ovat jo nipistelleet Lappia varmistaen, että ruskaretkeilijät saavat nauttia Lapin luonnosta itikkavapaasti.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.