Retkipaikka on nyt myös kännykässä

Jos ihan totta puhutaan, ihan alkuperäinen ajatus nykyisen Retkipaikan takana oli mobiilisovellus. Retkipaikan piti ensin ilmestyä sellaisena.

– Se oli alkuperäinen syy, miksi ryhdyin keräämään materiaalia Retkipaikkaan, kertoo Retkipaikan perustaja, vastaava tuottaja Antti Huttunen.

Nettiversio syntyi kuitenkin ensin, kun Retkipaikassa alettiin julkaista innokkaiden retkeilijöiden blogikirjoituksia. Nyt retkireittejä ja -paikkoja sekä muita retkeilyaiheisia artikkeleita julkaistaan päivittäin kartta- ja paikannustietoineen. Tavallisten luonnossa liikkujien kynnys kohteisiin tutustumiselle halutaan tehdä aina mahdollisimman matalaksi.

sovellus-2

Retkipaikan mobiilisovelluksen kartalla on aina helppo löytää esimerkiksi itseä lähinnä olevat kohteet.

Retkipaikan kirjoittajayhteisössä on pitkästi yli 50 aktiivista tekijää. Huhtikuussa rikki meni miljoonan eri kävijän raja koko sivuston tähänastisen historian aikana. Vuoden alkuun mennessä Retkipaikassa oli julkaistu jo 1 500 retkeilykohdetta tai muuta retkeilyyn liittyvää artikkelia.

Kaikki retkikohteet, joita Retkipaikassa on esitelty, löytyvät nyt myös mobiilisovelluksesta. Uusia kohteita tulee useita joka viikko.

Mobiilisovelluksia kohteita voi selailla myös maakunnan sekä kohdetyypin mukaan. Oma etäisyys kohteisiin on helposti näkyvillä.

Mobiilisovelluksia kohteita voi selailla kartan lisäksi myös maakunnan sekä kohdetyypin mukaan. Oma etäisyys kohteisiin on helposti näkyvillä.

Reitti mukana taskussa

Mobiilisovelluksen ensimmäinen versio julkaistiin maaliskuussa 2016. Retkipaikan mobiiliapplikaatio on helppo ottaa käyttöön ja helppo käyttää.

– Applikaatio eroaa verkon sisällöstä muun muassa siinä, että mobiiliversiossa mennään kartta edellä, Huttunen kertoo.

Retkipaikka-sovellus hyödyntää puhelimen paikantamistietoja ja näyttää, millaisia mielenkiintoisia paikkoja ja retkeilykohteita lähimaastossa on. Oma sijainti näkyy kartalla sinisenä pallona.

Kartalla on mukana myös muissa blogeissa kuin Retkipaikassa esiteltyjä kohteita.

Applikaation asetuksista on mahdollista valita joko yksinkertainen Google Maps -karttapohja tai huomattavasti yksityiskohtaisempi maastokartta.

Applikaation asetuksista on mahdollista valita joko yksinkertainen Google Maps -karttapohja tai huomattavasti yksityiskohtaisempi maastokartta.

Lisää ominaisuuksia

Sovelluksesta saatu palaute on ollut pääasiassa positiivista, mutta kehitystyötä tehdään edelleen. Yleisö on toivonut merkintöjä tulipaikoista, laavuista ja vessoista. Sovelluksen tuoreessa versiossa tulipaikat ovat jo mukana. Ne saa näkyviin ylävalikon palvelut-kohdasta.

sovellus-6

Lähimmän tulistelupaikan löytäminen on sovelluksen avulla todella helppoa. Samalla voi kätevästi selailla alueen luontoretkikohteita.

Tulevaisuudessa myös reitit ja reitteihin liittyvät palvelut, kuten parkkipaikat, ovat merkittyinä. Reitteihin voidaan liittää myös pelinomaisia tehtäviä. Tehtävä saattaa olla esimerkiksi kuvan ottaminen kyseisestä kohteesta ja sen jakaminen Instagramiin. Kun kaikki reitin tehtävät on tehty, voi saada pienen palkinnon, jos sopivia yhteistyökumppaneita löytyy.

– Tulevaisuudessa on myös mahdollista, että kohteisiin pääsee kirjautumaan ja niistä saa tehtyä oman historiansa. Sitä voi jakaa kavereille ja  nappia painamalla antaa vinkin paikasta, jossa on omasta mielestään ollut jotakin näkemisen arvoista, Huttunen kertoo.

Screenshot 2016-06-21 08.17.38

Lataa sovellus tästä Android-puhelimeen– ja tästä iPhoneen. Sovelluksesta saaduilla tuloilla Retkipaikalla on mahdollisuus kehittyä ja kasvaa aina vain monipuolisemmaksi retkeilymediaksi!

5 replies
 1. Cucconen
  Cucconen says:

  Kiitos tästä valtavasta työstä. Retkeilijän sydäntä lämmittää näin isolla sydämmellä tehty työ. Kiitos.

  Vastaa
  • Antti Huttunen
   Antti Huttunen says:

   Selatut karttaruudut tallentuvat offline tilaan ja samoin (automaattisesti, jos asetuksista laittaa valinnan päälle) suosikeiksi lisätyt kohteet. Eli offlinessa toimivat vain selatut karttalehdet ja suosikkeihin lisätyt paikat (sijaintitiedot ja lyhytkuvaus, verkosta sisällön hakeva lisätietolinkki ei).

   Vastaa
 2. Henri Kivistö
  Henri Kivistö says:

  Hei,

  iphonelle ei ole enää toimivaa versiota. Kun yrittää ladata, väittää, että on saatavilla vain jenkkikaupasta. Sitten kun yrittää jenkkikaupasta ostaa, niin tarjoaa ei-oota. Kannattaisiko päivittää info sivuillenne?

  Kiitos!

  Vastaa
  • Jonna Saari
   Jonna Saari says:

   Hei Henri ja kiitos viestistäsi! Ei syytä huoleen. Ongelma on väliaikainen ja johtuu sovelluskehittäjän lisenssin uusimisesta. Kokeilethan parin päivän päästä tai vaikkapa ensi viikolla uudestaan, niin lataamisen pitäisi taas onnistua!

   Terveisin Jonna/Retkipaikka

   Vastaa

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *