Repoveden Ketunlenkki: kaakkurien kaakatusta mahtavissa maisemissa

Kymenlaaksossa sijaitseva Repoveden kansallispuisto tarjoaa erimittaisia reittejä vaihtelevissa maisemissa. Koska juniori ei ollut vielä koskaan nukkunut yötä teltassa, teimme viime kesänä lyhyen kierroksen kansallispuistossa. Kuljettavana oli Ketunlenkin rengasreitti (vain 5 km). Matkaan lähdimme illalla, jolloin järville alkoi levittäytyä sinertävä utu. Yön vietimme teltassa Kapiaveden taukopaikalla, ja lopun matkasta jätimme seuraavaan aamuun.

Auto parkkerattiin Lapinsalmen pysäköintialueelle, jolta ruuhkasta huolimatta löytyi hyvin tilaa. Kierros alkoi metsäisistä järvimaisemista ja pian edessä olikin Lapinsalmen riippusilta. Näyttävän, 10 metrin korkeudella yläilmoissa huojuvan sillan saa ylittää vain yksi henkilö kerrallaan.

50 metriä pitkä Lapinsalmen riippusilta on komea ilmestys.

50 metriä pitkä Lapinsalmen riippusilta on komea ilmestys.

Sillan jälkeen kulku jatkui suurten muurahaiskekojen reunustamaa metsäpolkua pitkin. Louhikkoiselle Katajavuorelle nousua helpottivat portaat, ja mäen päältä avautuvia näköaloja saattoi melkein verrata Kolin kansallismaisemaan.

Taivallus jatkui vielä hetken metsässä Kapiaveden taukopaikalle, jonne pystytimme teltan. Muutamia muitakin telttailijoita oli paikalla, mutta jokaiselle riitti hyvin tilaa. Iltapala syötiin ulkosalla ja laiturilta pulahdimme vielä iltauinnille lämpimän kesäisessä tihkusateessa. Iltauintia kaunistutti järven yllä kaartuva sateenkaari.

Kesäilta Katajavuorella.

Kesäilta Katajavuorella.

Kaakkurit pitivät yöllä melkoista mekkalaa ja sekös junioria jännitti, sillä uni ei meinannut tulla millään silmään. Aamulla keitettiin aamupuuro, ja kippoja järvenrannassa pestessämme saimme seuraksi innokkaan kalaparven, joka teki selvää kaurahiutaleiden tähteistä.

Seuraavan päivän kävelyosuuteen kuului jylhiä kallioita ja komeaa kuusikkoa, ja lopulta Määkijänsalmen ylittävä vetolossi, joka on nimetty kierroksen mukaisesti Ketunlossiksi. Lossin jälkeen matkaa pysäköintialueelle olikin enää puolisen kilometriä, mutta tällekin lyhyelle matkalle riitti ihasteltavaa kuikista, isokoskelosta ja valkoisista lumpeenkukista.

Näkymä Kapiavedelle.

Näkymä Kapiavedelle.

Lyhyelle Ketunlenkille mahtuu monipuolista maisemaa, riippusilta ja lossi, ja sitä voi suositella pienten lasten kanssa retkeileville tai niille, joilla on vain vähän aikaa käytettävissä kierrokseen. Voisinpa itse harkita jonkin ulkomaalaisen vieraan viemistä juuri tänne, jos suomalaista maisemaa pitää esitellä lyhyessä ajassa. Kaiken kaikkiaan Repoveden kesäinen järvimaisema oli niin rauhallinen ja idyllinen, että tänne on vielä joskus palattava meloen!

Lumme kukkii.

Lumme kukkii.

Repovesi5

Lisää kuvia Reissuja ja retkiä -blogissa, jossa juttu on myös julkaistu.

Kartta Lapinsalmen pysäköintialueelle (Riippusillantie 55, Kouvola). ETRS-TM35FIN-koordinaatit: N 6780644, E 491209

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *