Repovesi vesiteitse -teemapäivänä nautittiin kesän ensilämmöistä

Yhteistyössä Visit Kouvola

Repovedellä vietettiin vesistöteemaista retkipäivää viime sunnuntaina eli 4. kesäkuuta. Kevään ja alkukesän kylmät tuulet väistyivät parahiksi, ja sunnuntaina päästiin nauttimaan upeasta kelistä, kuin myös maisemista.

Saavuimme Verlan parkkipaikalle, jonka syrjästä venekyydin oli tarkoitus lähteä. Olimme päättäneet osallistua aamupäivästä Kymisunin järjestämälle veneretkelle, ja lähtöpaikaksi ohjeistettiin kalliomaalausten syrjään Verlan laiturille. Laiturilla odottavan punatakkisen rouvan hersyvä hymy ei jättänyt arvoitusta, olimmeko saapuneet oikealle paikalle.

Puinen vene lähti laiturista putkuttamaan kohti Suolajärveä. Tyynellä säällä on järven päällä matkustaessa sellainen hyvä puoli, että matka on tasaista. Ja vaikka matka oli tasaista, niin maisemat elivät, ja mieli kulki niiden mukana.

Suolajärvelle päästyämme olimme saaneet ripauksen alueen maisemien lisäksi historiasta, tukin uittamisista ja alueen nykyisistä kalakannoista. Täytyy sanoa, että siinä missä toisen tarinat saattavat kuulostaa pitkästyttäviltä, niin matkanjohtaja Riitan kertomuksia kuunnellessa meni matka nopeasti. Rantauduimme nokipannukahvien ajaksi Suolajärven reunalle, ja kun Riitta asetteli lohileipiä nokipannukahvin kaveriksi, niin siinä on helppo arvata rentoutuneensa.

Iltapäiväksi suunnistimme Linkkumyllylle kokeilemaan suppailua. Linkkumyllyn pihaan ajaessa on helppo löytää ajatuksista sana idyllinen. Vanhan myllytilan ympäristössä nimittäin solisee edelleen, ja tuoksuu puusauna.

Aikaisempia suppikokemuksia ei ollut. Aurinko paistoi kesäkuun alun tapaan, joten miksipä emme lähtisi kokeilemaan suppailua? Saimme tilan isännännältä Arilta viimeiset vinkit ja käänsimme laudat kohti järven selkää. Alun polvitärinän väistyessä alkoi mela viuhua ja lauta kulkea mallikkaasti. Siinä missä melonta on mukavaa, niin suppailu on rentoa. Suppailureissuille nimittäin harvoin tulee suunniteltua liian suuria päivämatkoja ja täten on helppo arvata, että suppilaudan päällä pääsee todella ottamaan rennosti ja nauttimaan.

Tapahtumissa kierrettyämme emme olleet vielä saaneet tarpeeksemme, ja päätimme kaivaa matkapuhelimet esille. Tällä kertaa nimittäin matkapuhelimesta löytyi seuraava kohteemme, kun läksimme kiertämään Repovesitien uutta geokätköreittiä, mutta tämä reitti ansaitsee oman esittelynsä.

Lähtöpaikka kartalla. Sijainti: N=6769925.040, E=480400.879 (ETRS-TM35FIN)

Linkkumylly kartalla. Sijainti: N=6796764.060, E=490374.730 (ETRS-TM35FIN)

Lue myös aiempi juttu Verlasta täältä.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.