Myötämäen kallio Kurikan Tainuskylässä tarjoaa kodan ja näkötornin!

Tainuksen kyläyhdistys on rakentanut kodan Myötämäen kalliolle vuonna 2003. Kodan nimeksi tuli Myötämäen kalliokota, ja kotahankkeeseen saatiin rahoitusta myös TE-keskukselta. Kodasta on tullut suosittu kahvittelu- ja makkaranpaistopaikka myös muille jurvalaisille. Kyläyhdistys on lisäksi ostanut vanhan Laineskankaan näkötornin ja aloitti sen metallirungon pystytyksen Myötämäenkalliolle kesällä 2006.

Reitin lähtöpaikka kartalla

Reitin pituus n. 1,7 km/suunta

Vaativuus: helpohko, pientä nousua 

Kota, näkötorni

Kohde on tien 6880 (Jurva–Koskenkorva) varrelta Tainuskylään kääntyvän risteyksen jälkeen sijaitsevan linkkimaston juurella. Linkkimastolle johtavaa tietä ei ole merkitty mitenkään tieltä 6880, mutta Tainuskylään johtavan risteyksen jälkeen Jurvasta päin tullessa se kääntyy oikealle kohdassa, jossa tie 6880 alkaa nousta jyrkemmin mäen päälle. Reitille tullessa on syytä olla tarkkana, sillä esimerkiksi navigaattori opastaa sellaiselle metsätielle, josta kyllä pääsee kallioille, mutta jossa reitti ei ole niin selkeä kuin tässä annetussa ohjeessa. 

Reitin koko matka on metsikköistä polkua, jossa lähdetään heti loivaan nousuun kohti Myötämäen kalliota. Polku seuraa melko helppokulkuisia polkupohjia ja ajouria pääsääntöisesti kuivassa kangasmaastossa.  

Näkötorni (kartta) sijaitsee yhdellä Jurvan korkeimmista paikoista, sen korkeus merenpinnasta on 144,5 metriä. Tornin korkeus on 24 metriä, joten huipulle kiipeäjä katselee maisemia lähes 170 metriä merenpinnan yläpuolella. Tornista näkyvät hyvin entisen Tainusjärven pellot sekä kirkkaalla kelillä myös Jurvan kirkon torni. 

Kodan ja näkötornin välillä on matkaa reilut 100 metriä. Kodan keskellä on avotakka ja reunoilla kiertävät laverit. Kodan ympäristöstä lähtee myös polkuja eri suuntiin, ja niitä voi halutessaan seurata sekä samalla ihailla ympäröivää luontoa. Reitit eivät ole merkittyjä, mutta niistä saa käsitystä esimerkiksi karttaselainta käyttäessään. 

Kodalla saatat törmätä myös sienestäjiin sekä marjastajiin, joita alueella liikkuu ja jotka pitävät taukoa kodalla.  

Sijainti: N=6963263.669, E=249280.044
(ETRS-TM35FIN)

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *