Raippaluodon kalasatama tarjoaa kurkistuksen Merenkurkun luontoon ja arkeen

Kala- ja vierasvenesatama Raippaluodon Klobbskatissa on kuin pääsisi tutustumaan perinteiseen kalastajien ammattiin. Täällä voi avovesikautena seurata kalasataman touhuja, samalla nauttien auringonpaisteesta kallioilla. Ja jos pitää lokkien kirkunasta, täällä sitä kuulee mielin määrin. Tämä kaunis paikka on kokemisen arvoinen myös pienten lasten kanssa liikkuville, sillä lapset voivat seikkailla kallioilla vanhempiensa valvovan silmän alla.

Luontopolku 0,4 km/suunta

Näkötorni

Kohde kartalla

Klobbskatin satamalla on suuri merkitys alueen asukkaille, vaikka se ei työllistäkään paljon ihmisiä. Klobbskatin kalasatama rakennettiin vuonna 1972 ja se luokiteltiin tuolloin yhdeksi Suomen 14 keskeisestä kalasatamasta. Tämä tarkoitti sitä, että palvelutason oli oltava korkeampi kuin tavallisessa kalasatamassa. Paikallisten kalastajien lisäksi satamassa vierailee myös troolareita Perämeren pohjoisimmista satamista. Enimmillään satamaa on käyttänyt noin 40 troolaria. Yhdessä kalasataman kanssa on myös vierassatama vapaa-ajan veneille.

Café Compass toimii hyvänä lähtöpaikkana pienelle retkelle. Sen vierestä lähtee polku Kikanbergetille. Heti polun alkupäässä on näkötorni, josta voi ihailla merta, joka aukeaa näköpiiriin laajalla alueella.

Tornin vierestä polku jatkuu itse Kikanbergetille. Polun alkua edetään kallioilla ja sukelletaan hetkeksi metsään, jonka jälkeen eteen aukeavat kauniit ja jylhät kalliot. Tuolla on erityisen kiva käydä kauniina kesäpäivänä, jolloin aurinko lämmittää kallioita ja niillä voi vaikka loikoilla ja ihailla aavaa merta. Kallion laella on rakennettu penkki, jossa voi pysähtyä vaikkapa lukemaan mukaan ottamaansa kirjaa ja nauttia luonnon rauhasta (sekä lokkien kirkunasta).

Lue myös:

Kävely merenrantamaisemissa: Kikanbergetin näkötorni ja luontopolku Merenkurkun saaristossa

Bodvattnetin kierros, pala Merenkurkun saaristoa

Sijainti: N=7033158.966, E=204190.734
(ETRS-TM35FIN)

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.