Mikä on yksityinen retkeilymetsä? Retki Hevonkuuseen Ylöjärvellä

Aurinkoisena arkipäivänä suuntasin mummun, lasten ja koirien kanssa kirjaimellisesti Hevonkuuseen. Hevonkuusi on yksityinen retkeilymetsä, joka sijaitsee Pirkanmaan Ylöjärvellä, Karhen maalaismaisemissa. Paikalle on helppo löytää, osoite on Lopenkulmantie 391 ja paikan päällä on hyvin näkyvä kyltti (niin hieno että olisi pitänyt ottaa siitä kuva) sekä parkkipaikka. Tiettävästi Hevonkuusi on ainoa laatuaan.

Laavu, huussi, tulisija

Helppo maasto, hieman korkeuseroja

Retkeilymetsä on kooltaan noin kaksi hehtaaria ja paikan päältä löytyy hyvin pidetty laavu tulisijalla. Laavulta löytyy niin makkaratikut, roskis kuin huussikin. Retkeilymetsä pidetään siistinä, joten jokainen siivoaa roskansa ja koirien jätökset.

Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa viikko, kuin päästää lapset ja koirat leikkimään turvallisesti luontoon? Retkeilymetsä on aidattu ja siellä saa nauttia luonnosta omassa rauhassa. Suosittelen varaamaan aikaa reilusti, jotta metässä ehtii latautua eikä eväitä tarvitse syödä kiireellä.

Retkeilymetsän laavussa on mahdollista viettää myös kokonainen yö, omassa rauhassa tietysti. Tähän kohteeseen haluat tutustua itse valitsemasi seuran kanssa – tietysti parhaassa siis. Maasto on helppokulkuista, luonnontilaista sekametsää, jossa on jonkin verran korkeuseroja. 1- ja 3-vuotiaat lapseni kulkivat pääasiassa joka kohdasta itse. Oikeastaan he olisivat hyvin uhkarohkeasti halunneet kiivetä jokaiselle siirtolohkareelle.

Retkeilymetsä soveltuu kaikille, mutta on mielestäni oivallinen retkikohde esimerkiksi päiväkotiryhmille tai sinulle, joka et tahdo törmätä villieläimiin. Pidemmittä tarinoitta, käy ihmeessä tutustumassa kohteeseen. Vuoro varataan ja maksetaan etukäteen – lue lisää täältä.

Kartta

Sijainti: N=6853280.582, E=312897.557 (ETRS-TM35FIN)

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.