Keititkö liikaa riisiä? Näin loihdit siitä retkiherkun

Riisipihvit. Kuulostaa varmaan omituiselta, niin minustakin kuulosti, kun ensimmäisen kerran kuulin. Tämäkin ruoka kuuluu niin sanottuihin ruokahävikkiä vastaan taistelevien ruokien joukkoon.

Jos siis olet erheellisesti keittänyt liikaa lisukeriisiä, ei ole syytä paniikkiin. Laita kypsät riisit jääkaappiin ja loihdi niistä seuraavana päivänä oiva retkiherkku muurikalla valmistettavaksi. Riisin mausteeksi sopivat niin juurekset pienenpieninä kuutioina tai karkeana raasteena, yrtit, sienisilppu, juusto, pähkinärouhe, tai melkeinpä mikä tahansa.

riisipihvit3-3

Kylmän riisin joukkoon sekoitetaan halutut lisukkeet (tai ei mitään), kananmuna tai pari ja jauhoja sen verran, että massa pysyy kasassa muurikalla. Jauhoina käytin itse venhäjauhoja, mutta varmasti myös muutkin käyvät.

riisipihvit2.JPG.crdownload-2

Massasta nostellaan kuumalle muurikalle lusikalla kökkösiä, jotka taputellaan litteiksi pihveiksi. Paistamiseen käytin gheetä (kirkastettu voi). Paistetaan niin kauan, että pinta saa vähän väriä, käännetään ja paistetaan vielä hetki.

riisipihvit-2

Riisipihvit ovat aika ruokaisia. Sopivat erinomaisesti vaikkapa kalan tai muun kevyemmän nuotioruuan lisukkeeksi. Näitä on myös kätevä tehdä sisätiloissa, jos haluaakin retkeillä esimerkiksi omalla parvekkeella…

Riisipihvit
5 dl keitettyä riisiä
1 muna
noin 1 dl jauhoja
yrttejä, juureksia, pähkinärouhetta, sieniä tms.
paistamiseen voita tai gheetä

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.