Hiljaisuudesta ja hankikannosta nauttimassa Kurikan Suopolulla

Kurikan Suopolku on kohteena monelle Niinistönjärven virkistysalueen kävijälle. Niinistönjärven virkistysalueella on upeat laavut, kota sekä tulipaikat. Paikalla on myös näkötorni, josta aukeaa hieno näköala Niinistönjärvelle. Suopolun lähtöpiste sijaitsee Niinistön laavun ja kodan yhteydessä.

Pysäköintialue kartalla, Niinistönjärventie 3, Kurikka

Rengasreitin pituus 4 km

Lähtöpisteessä monipuoliset retkeilyrakenteet, kierroksen varrella laavu

Alueen kartta (Kurikka.fi)

Viime viikonlopulla reittinäni oli Suopolku. Hankikanto, tuo lumikenkäilijän unelma, vallitsi retkeni aikana. En voinut kuin ihastella sitä kauneutta, joka noilla suomaisemilla loisti matkaajan silmiin. Lumikengillä oli ihana risteillä pitkin suolampien jäätyneitä pintoja ja suomaisemaa. Joskus vain on oikea hetki tulla osaksi luontoa ja pysähdellä katsomaan sitä kauneutta…

Laavulla, joka sijaitsee reitin varrella, kuuntelin sitä hiljaisuutta, jota tämä kaunis ympäristö tarjosi. Paria hiihtäjää, jotka näin kaukaa suon toisella laidalla taivaltavan, lukuun ottamatta, hiljaisuus kuulosti kauniilta.

Saapuminen & retkeilyrakenteet

Niinistön laavun ja kodan välittömässä läheisyydessä on paljon parkkitilaa, ja sinne on opastus. Jurvan Kurikantieltä (tie nro 689) käännyttäessä risteyksessä lukee Reinon Tupa. Siitä jatketaan Lautakankaan metsätietä, ja vasemmalle kääntyy edelleen tie Reinon Tupa -kyltin kohdalta. Sitä ajetaan muutama sata metriä, kunnes tulee tienhaara, josta vasemmalle kääntyy Reinon Tupa. Siitä jatketaan kuitenkin suoraan mäen yli, jolloin ollaan tieosuudella, joka vie Niinistönjärven virkistysalueelle ja ollaan perillä.

Reitin lähtöpisteessä Niinistönjärven virkistysalueella on laavu, kota, ulko-wc ja tulipaikkoja. Siellä myös näkötorni. Suopolun reitin varrella on lisäksi laavu, jolle reitin lähtöpisteestä on noin 3 km. Laavulta edetessä voi käydä kesällä pienen mutkan polulta ja pääsee laiturille Niinistönjärven rantaan, jossa voi pulahtaa uimaan kirkaassa vedessä. Laituri näkyy reitille.

Reitti on merkitty osittain puihin maalatuilla keltaisilla täplillä, osin maastossa olevilla viitoilla sekä heijastimilla varustetuilla pylväillä, jotka osoittavat reitin kulun. Merkinnät voivat paikoin olla kinosten peitossa ja risukoiden takana, mutta etsimällä löytyvät. Kesällä ne näkyvät hyvin, mutta talvella ovat osittain piilossa.

Reitin kulku

Virkistysalueelta Suopolun reitille lähtiessä astellaan hetki samaa tietä jota sinne savuttiin, ja polku lähtee oikealle juuri ennen mäennyppylää. Reittimerkki on tuossa kohdin. Huomioi, että reitti kääntyy oikealle ennen seuraavaa tietä ja menee metsän läpi risteykseen, josta polku haarautuu vasemmalle, ja tien ylityksen jälkeen reitti jatkuu. Tuo tie johtaa Reinon tuvalle.

Maastossa edetään ensin metsäisen saarekkeen halki, kunnes laskeudutaan suoalueelle. Siitä reitti etenee kierrellen pitkin suota. Huomionarvoista on, että lintujen pesintäaikoina pysytään polulla eikä häiritä lintujen pesimistä. Alueella on haikaroita, joutsenia ja paljon muuta lintukantaa kesäisin.

Niinistönjärven virkistysalue

Virkistysalue Niinistönjärven rannassa on suosittu kokoontumispaikka perheille, ystäväseurueille ja monille muillekin, joilla ei välttämättä ole tarkoituskaan lähteä Suopolkua kiertämään. Siellä viihtyy perheen pienimmätkin, saadessaan kosketuksen aitoon luontoon. Olen usein kiitellyt vanhempia, jotka ovat tuoneet lapsiaan tuonne siitä, että näin totutetaan heidät arvostamaan ja nauttimaan luonnosta. Olen myös kiittänyt vastuullisuudesta ihmisiä siitä, että keräävät jätteensä mukaansa. Sain kunnian olla esittämässä mielipiteitäni tässä jutussa Iltalehdessä.

Niinistönjärven osa, joka rajoittuu virkistysalueeseen, on heinittynyt, mutta kauempana näkötornista näkee myös uimapaikan josta aiemmin mainitsin, sekä avoveden.

Katso kesäiset ja syksyiset kuvat Suopolulta sekä Niinistönjärven virkistysalueelta >> Eräretkeily.fi

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *