Aina ei tarvitse paistaa makkaraa: Minna Jakosuo jakaa parhaat retkieväsvinkkinsä uudessa kirjassa

Retkeilevien naisten keulakuvaksi Kuukausi yksin erämaassa -tempauksellaan kohonnut eräopas Minna Jakosuo jakaa nyt parhaat retkieväsvinkkinsä Parempaa retkiruokaa -kirjassa. Voit tilata omasi tästä!

Gummeruksen ja Retkipaikan yhteistyöstä syntynyt teos sisältää Jakosuon suosikkireseptejä, jotka sopivat mahtavasti pääasiassa päiväretkille, niin isoille kuin pienille retkiseurueille.

– Kirja etenee vuoden kierron mukaan. Mukana on paljon muun muassa villiyrttireseptejä ja muita luonnonantimista loihdittavia herkkuja, Jakosuo kertoo.

Kirjan reseptit soveltuvat matalan kynnyksen retkikokkailuun.

– Halusin tuoda mukaan tuoreita ideoita. Retkiruokailu voi olla sekä helppoa että jännittävää, aina ei tarvitse vain paistaa makkaraa, Jakosuo naurahtaa.

Jakosuo tuli tunnetuksi vietettyään kuukauden yksin Utsjoen erämaissa, Kaldoaivissa ja Paistuntureilla. Pitkien retkien tuomalla kokemuksella Jakosuo on koonnut kirjaan reseptikattauksen, joka on tuunattavissa aina tilanteen mukaan.

– Moni ohjeista on helposti muunnettavissa vaikka kasvisversioksi erillisten vinkkieni avulla. Lisäksi osa resepteistä on jo valmiiksi suunnattu isoille porukoille, jolloin ne sopivat mainiosti vaikka juhannuksen viettoon, Jakosuo kertoo.

Hän nostaa omaksi suosikikseen tattirisoton.

– Risotto on tosi helppo valmistaa nuotiolla tai retkikeittimellä. Kun perustaidot osaa, sitä voi myös muunnella loputtomiin vaikkapa oman mielen ja tarjolla olevien raaka-aineiden mukaan.

Teos on ensimmäinen osa Gummeruksen Retkipaikka-kirjasarjaa, joka tuotetaan yhdessä Retkipaikka.fi-sivuston kanssa.

Tilaa tästä oma Parempaa retkiruokaa -kirjasi!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.