Aatoksia vavan varresta ja verkon päästä

Sitä kun luonnossa liikkuu oli sitten järvellä tai metsässäkin, niin siinä sitä on oivaa aikaa harjoitella ajattelua, jos sitä haluaa. Se siinä ajatuksen juoksussa tuli sitten vastaan se hetki, kun oli aateltava omat tekemiset lävitse. Mikä se saapi miehen toisensa perään lähtemään järvelle ja kokemaan kalan viettiä. Herkempi tekee tästä johtopäätöksen, ettei usean miehen aatos ole sattumaa, vaan löytyy meistä jo puolivalmisteena.
jarvijavalo
Onnellisen kalamiehen elämään voidaan määrittää hyvin tarkasti kolme kulmaa, missä kukin kulma pelaa merkittävää roolia kolmion kannalta: Ensimmäisestä kulmasta löytyy sadetakki. Sadetakki suojaa kastumiselta ja kastuminen johtaa useasti ikävään kylmän tunteeseen. Sadetakki on siis kiistattomasti tärkeä. Kalastamisen kannalta olennaista on myös jonkinmoiset kalavehkeet. Vavan pituus tai uistimen väri ei välttämättä ole olennaisia, saati sitten oliko syöttiä tai ei. Ajatus mahdollisesta kalasta riittää ja sen todennäköisyys vain on toista luokkaa kalavehkeiden kanssa. Yleisen kalajuttuteorian mukaan surkeammilla kalavehkeillä saa parempia tarinoita, joten jokainen valitsee omansa.kalaa (6)
Kolmion kolmas kulma antaa kolmiolle muodon, elikkä sitä ei arvaa väheksyä. Oma maha on kalalla melko helpo täyttää, mutta autuas sitä, joka ruokkii useampia suita. Saalis täyttää kalamiehen vatsan ja jos naapuri makaa vatsan vieressä kylläisenä on loputkin kalamiehestä ruokittu. Kun tarjoillaan tuoretta itse pyydettyä kalaa, ei virnettä kalamiehen huulilta pyyhi edes väkevin vihamies eli idiootti. Siinä tapauksessa tämän kulmion ajattelu on myös aivan yhdentekevää ja sen muut kulmat melko tylppiä. Sateella tai kalavehkeittä, märkänä tai väsyneenä.
kalaa (1)
Vaikeinta se kalastuksessa ei taida sitten ollakkaan itse kalastus, sillä kun kalamies luottaa omaan vieheeseensä, se pyytää parhaiten. Sitä parempaa viehettä ei tästä valtakunnasta silloin löydy. Se mitenkä se ui tai miltä se näyttää ei ole merkityksellisiä. Ei ennen kun naapurin vavassa täräjää. Vaikeinta kalastuksessa on kalastajan kotiinpaluun odotus. Odottavan ajasta puhutaan pitkänä ja kalareissu ajan yksikkönä on meille nykyihmisille jo hyvin hankala käsite.
3 replies
 1. erataival
  erataival says:

  Mies ja mies. Tämä kalaNAINEN miettii niinkin turhamaisia kalastukseen liittyviä asioita, kuin että pitää lopettaa kynsien pureskelu, että saa kalat helpommin irti verkosta.

  Vastaa
 2. s
  s says:

  Kalastus ja sen saaliit ovat kivoja sekä ruumiin että hengen ravintona 😉
  Aikaa vievä pulma on uuden venetapin ostopaikan löytäminen…

  tietää työtön onnenonkija -nainen

  Vastaa
  • Annu
   Annu says:

   Hei Týötön Onnenonkija-nainen! Täällä nykyisin veneetön onnenonkija muistelee, että lasna tehtiin itse puusta tappi veneeseen, jos sellainen katosi, eikä vene ehtinyt upota 😉

   Vastaa

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.