Vankion Luolakallion kellari

Liedon Tuulissuolla, luolakalliossa sijaitsee varsin mielenkiintoinen ja varsinkin lapsiperheiden suosima retkikohde Vankionkellari. Paikka on myös hieman sotkuinen runsaan kävijämäärän takia.

Itse luola on peruskalliosta komeasti haljennut rakoluolasto, jonka luomamaista osiota peittävät suuret kivenjärkäleet.

Kartta. ETRS-TM35FIN -tasokoordinaatit: N 6712399 E 249215

Kuvat: Harri Leino

5 replies
 1. Pekka Lindqvist
  Pekka Lindqvist says:

  Hieno paikka. Vain harva nykyisistä kyläläisistäkään tuntee tätä helmeä. Paikkaa on seudulla kutsuttu myös ”Ketunkoloksi”. Tarina kertoo, että eräästä seudun vauraimmista taloista olisi vuoden 1918 sodan aikana, punaisten edetessä seudulla, viety rahat ja arvoesineet kätköön tänne. Mysteeri, joka ei jätä minua rauhaan, on miten ihmeessä kuvat minun partiopoikaporukastani sekä itsestäni (toisessa kuvassa hämärässä kasvot kameraan päin) luolassa kuikuilemassa lyhdyn valossa ja mangoa retkievääksi nauttien, ovat päätyneet tänne Retkipaikka-sivulle. Ei ollenkaan haittaa, pidän sitä pelkästään kunniana, mutta useampien aivojen voimalla olemme Mustahaukka-vartiossa koettaneet ratkaista tätä arvoitusta pääsemättä ratkaisuun. Paras teoria tähän astisista on, että luolalle on ollut asetettuna riistakamera tms., joka liikkeen havaittuaan on kuvannut meitä retkellämme.

  Vastaa
  • Antti Huttunen
   Antti Huttunen says:

   Kyllä siellä on ihan ihmisiä samaan aikaan liikuskellut. Harri ja Janne ovat paikalla pariinkiin otteeseen piipahtaneet. Kuvat ovat toiselta noista reissuista. Olivat huomanneet luolassa olleen väkeä ja lähteneet, etteivät ole häiriöksi eväsretkelle 🙂

   Vastaa
 2. Vesa Siltala
  Vesa Siltala says:

  Olin asioimassa teollisuusalueella ja huomasin siellä luolakalliontie-nimisen tienpätkän. Uteliaisuus heräsi, ehkäpä täällä on luola. Ja googlettamalla tämäkin sivu löytyi ja tieto seuraavasta jännittävästä vierailukohteesta lasten kanssa. Kiitos infosta ja hienosta blogista. Luolissa on sitä jotain.

  Vastaa
  • Antti Huttunen
   Antti Huttunen says:

   Kiitos Vesa! Luolissa on todellakin sitä jotain. Vielä tänä syksynä esittelemme koko joukon kiinnostavia paikkoja Kolilta Inariin. Salostakin on uusi löytö.

   Vastaa

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *