Tarinakartasto herättää henkiin Ylä-Kainuun paikkojen mystiset tarinat

Harvoin tulee vastaan mitään yhtä mielenkiintoista kuin Ylä-Kainuun Tarinakartasto. Se on enemmän kuin vain kartta, pikemminkin seikkailu, jossa näkymättömät ja hiljaiset maisemat nostetaan näkyviksi. Aineisto on kerätty kylissä ja metsissä haastatellen sekä arkistoja penkoen.

Idea tarinakartastoon on Satumaarit Myllyniemen oma ja lähtösykäys työlle olivat kotiseuturakkaus, kiinnostus perinteenkeruuseen ja matkailun kehittämiseen.

Lopputulos on fantasiamaailma, jossa kohtaavat Ylä-Kainuun luonnonympäristö, kulttuurimaisema ja maaginen kansanperinne. Kainuulaiset maisemat on visualisoitu vanhoin valokuvin, autenttisin tarinoin, kuvituksin, sarjakuvin ja kartoin. Valmis kartasto on otettu hienosti vastaan, onhan Kainuu legendaarinen kalevalainen maakunta, Satumaarit kertoo.

Näkymättömät ja hiljaiset maisemat näkyviksi nostava fantasiamaailma on myös retkeilyopas, joka ponnistaa hiljaisuudesta, luonnonrauhasta, kulttuuriperinnöstä ja uniikista elämäntavasta. Teos sisältää liveroolipelin, joka houkuttelee kiertämään 313 tarinallista maastokohdetta.

Tarinoiden kerääminen onnistui mukavasti. Satumaarit teki sitä varten kaikkiaan 81 haastattelua. Näissä esille nousseet Hiltusenvaaran tarinat ovat ehkäpä hienoimmat, käy lukaisemassa e-kirjaa.
– Kiehtovia paikkoja on oikeastaan jokainen 313 maastokohteesta, ne ovat niin erilaisia, että vaikea vertailla, Satumaarit toteaa.

Tarinakartasto on kaikkien vapaasti käytettävissä. Se jää elämään verkkoon kaikille avoimena ja ilmaisena retkeilyoppaana ja keruutyönä.

Tutustukaa Ylä-Kainuun Tarinakartastoon, Retkipaikka suosittelee.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.