Talvinen luonto antaa rauhaa, mutta voi vaatia myös sisua – jaa oma talviretkimuistosi ja voita Aarni-kello!

Yhteistyössä Aarni

Talvisessa luonnossa voi kuulla hiljaisuuden, ja siksi luontoon kannattaakin lähteä hiljentymään joulun alla. Joulukiireet unohtuvat ja aika tuntuu pysähtyvän, kun lepoon vetäytynyt luonto hellii mieltämme ja aistejamme – olipa lunta tai ei. Tämän kunniaksi Retkipaikka ja Aarni järjestävät nyt yhteisen hyvän mielen kilpailun, jossa haluamme kuulla juuri sinun talviretkimuistosi. Luontokokemuksesi on arvokas, oli se kuinka iso tai pieni tahansa!

Kokosimme alle Retkipaikassa vuosien varrella julkaistuista talviretkitarinoista muutamia herkullisimpia muistoja ja linkit, joista pääset lukemaan koko tarinat. Virittäydy niiden myötä talvisiin retkifiiliksiin sekä luonnon rauhaan.

Jaa meille myös oma tarinasi viimeistään 18. joulukuuta. Saat jaettua mieleenpainuneimman talviretkimuistosi kanssamme Instagramissa merkitsemällä julkaisuun @retkipaikka, #retkipaikka, @aarniwood, #aarniwood sekä #showyournature. Aarni palkitsee kutkuttavimman tarinan Aarni-kellolla – lisätiedot löydät jutun lopusta.

Voit tutustua Aarnin upeisiin puutuotteisiin, tarinaan sekä arvoihin tästä.

Tässä talvisia suosikkimuistojamme!

Kulkijat talviunisella Lemmenjoella

Kermankuorijat

”Matkanteko tuntui jo vaikealta voimistuvaa puhuria vasten puskiessa, vaikka välillä helpotusta toivat suojaisat lehdot ja harjuina kumpuilevat metsäosuudet. Sukset kulkivat usein erilaisten jälkien yli jännittävien äänten kiihdyttäessä mielikuvitusta. Metsä ei ollut unessa. Isohkon järven jäällä huomasin tumman hahmon pyryn keskellä noin kahdenkymmenen metrin päässä.”

Lue kertomus kokonaisuudessaan tästä >>

Kaamoksen kaikki sävyt – vaellus Urho Kekkosen kansallispuistossa

Sini-Marja Sangi

”Taivas oli pilvessä, kun lähdettiin hiihtämään kympin aikaan kohti Suomunruoktua. Seurattiin suksenjälkiä, mutta tunturiin tullessa ne näyttivät lähtevän väärään suuntaan. Lähdettiin suuntaamaan suorempaa reittiä Suomulle. Tehtiin sitten muutaman tunnin tunturikoivikkoseikkailu ja hiki virtasi. Oli juhlaa päästä takaisin valmiille jäljille.”

Lue retkikertomus kokonaisuudessaan tästä >>

Joulukuinen kävely Olostunturin päälaelle

Jonna Saari

”Rinteen jyrkkyys hirvitti. Ajattelin, että tuosta ei voi hallitusti mennä, sehän näytti pystysuoralta! Sitten alhaalta lähti moottorikelkkailija tulemaan meitä kohti, ja se posotti jyrkän rinteen ylös tuosta vain. Hoomoilasena tilannetta seurasin ja päätin, että jos kelkalla pääsee siitä ylös, niin kyllä minä tottavie pääsen siitä myös alas. Niinpä laskimme jyrkimmän osion pyllymäkeä ja se oli paitsi melkein hallittua, myös mahdottoman hauskaa! Olisipa ollut pulkka mukana, sillä olisi noista korkeuksista liukunut varmaan Pallaksen juurelle saakka.”

Lue tarina kokonaisuudessaan tästä >>

Ihastusta ja ärräpäitä Joulupukin maassa: kaamosvaellus Kemihaarasta Korvatunturiin

Sini Malminiemi

”Löylyjen välissä pääsi vilvoittelemaan pulahtamalla viereisessä joessa. Lyhyt päivämatka kauniissa säässä ja enimmäkseen helpossa maastossa sekä päivän lopetus lämpimään saunaan kiristyvässä pakkasessa oli juuri sitä, mitä tarvitsimme. Parin ensimmäisen raatopäivän jälkeen oli oikea ratkaisu viettää lyhyempi hiihtopäivä ja pitkä, hidas ilta tupaa lämmittäen ja varusteita ja itseä huoltaen.”

Lue koko retkitarina tästä >>

Hiihtovaellus Hammastunturin erämaa-alueelle

Caj Koskinen

”Kolmas leiripaikkani olikin todella mukavalla sijainnilla. Pääsin pilkkimään, löysin hiukan vettäkin, kalaa ei tosin tullut. Leirini oli myös mukavasti Kurupään alla ja päätin käydä hiihtämässä tunturin päällä. Nousu oli pelkän repun kanssa liukulumikengillä todella helppoa. Kiinteä nousukarva piti hyvin, ja sain hiihdettyä suoraan ylös, ilman haarakäyntiä. Kurupään päältä avautuivat upeat näköalat joka suuntaan. Kuvailin hiukan videoita ja valokuvia huipulta. Aivan mahtavaa päästä korkeammalta katselemaan erämaata. Aurinkokin hiukan paisteli välillä, ja tuulikaan ei ollut kauhean kova.”

Lue retkitarina kokonaisuudessaan >>

Show your nature – jaa oma talviretkitarinasi Instagramissa!

Retkipaikka ja Aarni haluavat yhdessä kuulla sinun unohtumattomimman talviretkimuistosi – olipa tarina lyhyt tai pitkä. Missä olit, mitä tapahtui? Jäikö mieleen jokin ihana tunnelma nuotion tai revontulien ääreltä, yllättäen sattunut kommellus, jännittävä kohtaaminen tai vaikkapa opettavainen selviytymistilanne?

Aarni palkitsee parhaan tarinan vapaavalintaisella Aarni-kellolla (arvo 149,90–219,90€).

Kisan järjestävät Retkipaikka ja Aarni yhteistyössä. Näillä järjestäjätahoilla on oikeus jakaa osallistujien tarinoita ja kuvia eteenpäin omissa sosiaalisen median kanavissaan.

Toimi näin osallistuaksesi:

Valitse, minkä talvisen retkimuistosi haluat jakaa.

Jaa kuva Instagramiin ja kerro kuvan tekstissä muistosi. Missä olit, milloin, mitä tapahtui? Mikä jäi mieleen, mikä oli ihanaa – tai kamalaa, ja miten siitä selvittiin?

Lisää tekstin perään @retkipaikka #retkipaikka @aarniwood #aarniwood #showyournature

Osallistu viimeistään 18.12.2019. Voittaja valitaan 19.12.2019.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *