Jonna Saari

jonna@retkipaikka.fi | Oleminen-blogi

Olen Retkipaikan päätoimittaja ja vastaan sivuston toimituksellisesta sisällöstä, kartasta ja Facebook-sivusta. Toimin mahtavien blogaajiemme apuna ja tukena ja koordinoin aktiivista kirjoittajatiimiämme, jonka jäseniä löytyy Suomen joka kolkasta. Minuun voit olla yhteydessä vaikkapa jos haluat tulla kirjoittajaksemme tai sinulla on ehdottaa juttuaihetta Retkipaikkaan.

Retkipaikan ohella työskentelen muun muassa Ruokaretki.fi– sekä Finland, naturally -sivustojen toimituksessa. Tilaisuuden tullen kirjoittelen myös omia retkitarinoita.

Olen Salon kauniista kaupungista Lappiin muuttanut luonnossa hiippailija. Kaikenlaisen metsissä möyrimisen ohessa valokuvaan ja kirjoitan kokemuksistani täällä Lapin satumaassa, porojen keskellä, revontulten alla.

Muutin Lappiin yksin, intuition perässä. Kotiuduin, ja rakastuin. Lapissa kaikki on toisin, Lappi luo iloa ja rauhaa ja hoitaa mieltä ja sielua. Ensimmäinen Lapin-kotini oli Utsjoen Karigasniemellä, seuraava Kittilän Tepastossa. Sitten löytyikin ikioma talo Vaalajärveltä Sodankylästä, jossa nykyään asun mieheni, kissamme ja kynsisammakoidemme kanssa.

Luonto oli rakkauteni jo lapsena. Liikun luonnossa pääasiassa kävellen, tehden pitkiä ja lyhyitä päiväretkiä. Rakastan myös uida luonnonvesissä. Ruokin lintuja ja lörpöttelen itsekseni kaikelle mitä luonnosta löydän. Retkeilyvarustukseni on yleensä varsin minimaalinen: olen retkihifistelijän vastakohta.

Jonnan retkitarinoita