Retkipaikka kiri heinäkuussa uuteen ennätykseen – juttuja luettiin 690 000 kertaa!

Lomakausi innostaa suomalaisia tutkimaan luontoa ja etsimään kiehtovia retkikohteita. Kesäsäät ovat suosineet sopivasti, ja tietenkin myös Metsien kätkemä on viikosta toiseen saanut Retkipaikan palvelimet huutamaan punaisina. Yksittäisiä vierailuja Retkipaikassa oli heinäkuun aikana yhteensä 168 000, ja artikkeleitamme luettiin yhteensä jopa 690 000 kertaa. Kiitos teille!

Suurin kunnia jutuista, joista voitte nauttia, kuuluu kymmenille blogaajillemme, jotka haluavat jakaa kokemuksensa kanssanne. He kulkevat metsissä, soilla, kukkuloilla ja vesistöillä valokuvaten, tietoa keräten ja tunnelmasta nauttien, ja tuottavat laadukkaita, kutkuttavia ja upean visuaalisia artikkeleita joka ikinen päivä julkaistavaksi.

Olemme kiitollisia teistä rakkaat lukijamme, ja samoin olemme kiitollisia aktiivisesta tiimistämme. Oletko jo tutustunut kirjoittajiimme? Team Retkipaikan ihmiset löydät tästä!

Uusia tiimiläisiä ympäri Suomea

Heinäkuun aikana saimme ennätysmäärän paitsi lukijoita, myös uusia kirjoittajia. Tiimiimme liittyi ihmisiä muun muassa Rovaniemeltä sekä eri puolilta pääkaupunkiseutua.

Moni uunituore kirjoittaja on ehtinyt tehdä jo debyyttinsä: esimerkiksi Anne ja Heikki kertoivat viikostaan lammaspaimenena Kolilla, Anna esitteli salaperäiset Pihlajasaaret Helsingissä ja Tero vei meidät Jyllinkosken eksoottisiin tunnelmiin Etelä-Pohjanmaalle. Jonnan kanssa astelimme Otsamolle ja Leenan perheen kanssa polkaisimme ihmettelemään entisaikojen elämänmenoa Oulun Turkansaareen.

Lisää uutuuksia on tietenkin luvassa. Elokuun kohdetärpeistä mainittakoon muun muassa Koivukönkään kuohut Korouomalla, joista kertoo uusi tiimiläisemme Kirsi, sekä Näränkävaaran erämaatila Kuusamossa, jossa vieraili alkukesästä mukaan liittynyt Pirkko. Lisäksi uudet kirjoittajamme Jarno ja Veera esittelevät meille naapurimaasta löytyvät uskomattomat kalliomaalaukset Ruotsin Tanumissa.

Kaikki kohde-esittelymme löydät aina myös suursuosion saavuttaneesta mobiilisovelluksestamme, joka kulkee näppärästi aina mukanasi. Siitä näet muun muassa etäisyytesi eri kohteisiin, ja karttaa voit normaalisti hyödyntää myös maastossa. Löydät kartalta myös tulipaikat. Lue lisää sovelluksesta täältä.

Satokausi on alkanut, ruska lähenee

Elokuun ruokateemassa keskitymme tietenkin satokauden antimiin. Kirjoittajamme Pasi otti vastaan haasteen valmistaa sienipizzaa trangialla, ja testikeittiöstä onkin jo kantautunut lupaavia raportteja! Ruokasivumme emäntä Minna ehtii hemmotella meitä vielä ainakin mustikka-vadelma-kaurapaistoksen reseptillä, ennen kuin vetäytyy viettämään kuukautta yksin erämaassa.

Tulevaa ruska-aikaa silmällä pitäen tutustumme myös erilaisiin tapoihin liikkua luonnossa: millaisia retkikulkupelejä ovat kanootti ja maastopyörä? Entäpä millaista on retkeillä poluttomilla mailla Lapin erämaissa? Nämä ja paljon muuta luvassa Retkipaikan loppukesässä!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.