Lähdetään lähiretkelle ja lumoudutaan Metsien kätkemästä

Me suomalaiset olemme saaneet kasvaa lähellä luontoa. 

Lapsena olemme kenties saaneet tonkia läheisiä ojia, ihmetellä tienvarsien kukkia, tutkailla puita ja tarkkailla taivaan lintuja aivan kotimme lähellä. Näillä kokemuksilla on meihin suuri vaikutus. Menemällä lapsina yhdessä perheemme kanssa lähimetsään opimme kiinnittämään huomiota luonnon pieniinkin ihmeisiin. Niinpä voidaan sanoa, että meitä ympäröinyt luonto on osaltaan kasvattanut meistä juuri sellaisia kuin olemme.

Kesäkuun keskiössä lähiluonto

Kesäkuussa Retkipaikassa tulemme esittelemään monia upeita lähiretkikohteita kaupunkien liepeiltä, sillä lähiluonto on kuukauden teemanamme. Koululaisten kesälomat alkavat, mutta monien vanhempien vielä tehdessä töitä eivät kaukaiset retkikohteet tule kyseeseen.

Kesäkuu onkin todellista lähiretkeilyn kulta-aikaa: kun tekee mieli mennä jonnekin, mutta aikaa ei ole loputtomasti, tulee oman ympäristön kohteisiin luontevasti tutustuttua huolella. Saatat hyvinkin löytää luontopolun, kirkkaan metsäpuron tai hienon näköalapaikan, josta sinulla ei aiemmin ollut aavistustakaan.

Miltä sinun lähiluontosi näyttää? Osallistu kuvakisaan!

Minne mahtaa tutun metsäpolun haara johdattaa? Mitä löytyy rannalta, jonka ohi kuljet päivittäin? Kuinkahan upea maisema aukeaa sen kallion päältä, jota usein vain kaukaa katselet? Ota selvää! Kahvia vain termariin ja kamera matkaan. Maisema, jossa olet kasvanut, voi edelleen pitää sisällään paljon sellaista, jota et ikinä olisi voinut arvata.

Luonto lähellämme on äärettömän arvokasta: se on kuin syli, johon voi kellahtaa vaikka jokaisen arkipäivän päätteeksi ilman ponnisteluja. Siksi sitä ei tule koskaan ylenkatsoa, vaan juuri sitä tulee vaalia yli kaiken.

Tähän innostaaksemme haluamme pistää kisan pystyyn! Jaa Facebookissa tai Instagramissa kanssamme kuva omalta lähiluontoretkeltäsi hashtagilla #retkipaikka, niin saatat voittaa Jarmo Niemisen upean teoksen Keisarin perintö. Kirjoja arvotaan kaksi kappaletta ja arvonta suoritetaan 1.7.2016. Voittajalle ilmoitetaan kommentoimalla hänen postaukseensa Facebookissa tai Instagramissa.

Metsien kätkemä alkaa 14.6.

Suomi on tulvillaan uskomattomia retkikohteita. Kun kesälomat alkavat, on meillä mahdollisuus irtautua kotimaisemista ja suunnata tutustumaan kaukaisempiin paikkoihin. Inspiraation lähteistä ei ole puutetta: Retkipaikkaan perustuva, upean visuaalinen Metsien kätkemä -televisiosarja saa ensi-iltansa 14. kesäkuuta Yle TV1:llä. Olemme erittäin onnellisia saadessamme esitellä lukijoillemme suomalaisen luonnon kauneutta nyt myös televisiossa!

Metsien Kätkemää juontavat Retkipaikan perustaja Antti Huttunen sekä urbaani mytologian harrastaja Reetta Ranta. Ohjelmaan ja sen huikeaan traileriin voit tutustua ennakkoon vaikkapa tästä. Tervetuloa viettämään hienoa retkikesäkuuta kanssamme sekä tutustumaan suomalaisen luonnon upeimpiin salaisuuksiin Antin ja Reetan matkassa!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.