Metsien kätkemä

Suomen luonnosta löytyy elämyksiä, joiden perässä moni matkustaa toiselle puolelle maailmaa. Niihin meidät johdattaa Retkipaikkaan perustuva Yle TV1:n uutuus, Metsien kätkemä. Sarja on yhdeksän jakson mittainen matka läpi Suomen.

Metsien kätkemä vie katsojat suomalaiseen luontoon kokemaan kauniita, vaikuttavia ja mielikuvitusta kutkuttavia paikkoja. Elokuvamainen kuvakerronta näyttää suomalaisen luonnon aivan uudella tavalla, kuljettaen katsojia kanervameren violetiksi värjäämailtä ulkosaarilta Ahvenanmaan kevääseen ja pohjoisen leimuavaan ruskaan. Kolilla

Jokaisessa jaksossa liikutaan yhden alueen kiinnostavimmissa luontokohteissa ja pureudutaan syvemmin niihin kytkeytyvään mytologiaan. Matkalla kohdataan ympäristöön kietoutuvia ihmiskohtaloita ja tarinoita aikojen takaa.

Ohjelmaa emännöi urbaani mytologian harrastaja Reetta Ranta ja hänen oppaanaan toimii Retkipaikan perustaja Antti Huttunen.


– Toisaalta nykyihmiset haluavat yhä enemmän suuria elämyksiä. Me haluamme osoittaa, että lähimetsienkin kätköissä voi piileskellä suuria tarinoita ja uskomattoman hienoja paikkoja, kunhan vain tutustuu hieman alueen historiaan, suomalaiseen mytologiaan ja avaa kaikki aistinsa luonnon viesteille, Antti sanoo.

– Toivon, että Metsien kätkemä on puolen tunnin yhteinen tauko arkeen. Nojatuolimatka on parhaassa tapauksessa myös sytyke, joka innostaa tekemään itse perässä ja jakamaan elämyksen perheen tai kavereiden kanssa, Reetta jatkaa.

Katso koko sarja nyt Yle Areenassa.