Hei helmikuu! Valo palaa pohjolaan ja vietämme ensimmäistä luonnon päivää

Vuoden parhaat retkikelit ovat alkamaisillaan, ja tänä vuonna retkeilykausi starttaa erityisen hauskoissa merkeissä. Helmikuun 4. päivänä vietetään ensimmäistä yhteensä neljästä luonnon päivästä, jolloin maamme täyttyy innostavista ja monipuolisista luonto- ja ulkoilutapahtumista satavuotiaan Suomen kunniaksi!

Luonnon päivät 2017 -nettisivustolta voit helposti katsoa, millaisia tapahtumia löytyy läheltä sinua.

Tässä poimintoja eri puolilta Suomea:

  • Raaseporin luontohelmet: Tammisaaren luontokeskuksessa esitellään Raaseporin kaunista luontoa, paikalla mm. Heikki Willamo.
  • Savonlinna: Norppapäivä. Tutustu monipuolisin keinoin norpan elämään koko perheen voimin.
  • Kalajoki: Hiekkasärkkien hangille tehdään 100 lumienkeliä.
  • Oulu: Oulun sukeltajat esittelevät talvisukelluksen saloja Kiimingissä. Veden alle näkee TV-ruudusta videokameran välityksellä.
  • Inari 6.2.: Saamen taivaan alla Siidan lumiteatterissa juhlitaan sekä Suomen luonnon päivää että saamelaisten kansallispäivää. Teemana revontulet!

Lisää luonnon päivien tunnelmaa Luonnon päivät 2017 -Facebook-sivuilta. Ennen kaikkea suosittelemme kuitenkin, että nautit päivästä ulkona luonnossa! Valoisa aika venyy nyt Etelä-Suomessa noin puoli tuntia ja pohjoisessa jopa tunnin viikossa. Etelässä rospuuttoajan selkä on taittumassa, ja Lapissa pakkastalvi on vaihtumassa hankikantokevääksi.

Inspiraatiota retkien suunnitteluun:

Kirkastuvat päivät puhaltavat uuden vuoden energiaa niin luontoon kuin ihmisiin – on aika mennä ulos. Kaipaatko ideoita retki- tai eväsreppuun? Maukkaimmat retkieväsvinkkimme löydät Ruoka-sivultamme ja monipuoliset varustetestit ja -esittelyt voit lukea Varusteet-osiostamme.

Suositulta kartaltamme löydät kaikki Retkipaikassa vuosien saatossa esitellyt kohteet – joko olet kurkannut, mitä kaikkea löytyy läheltä sinua?

Meillä Retkipaikassa on jälleen auringonvalon ja luonnon kauneuden lisäksi myös kolmas aivan erityinen syy hymyyn: tammikuussa juttujamme kävi lukemassa jopa 150 prosenttia enemmän väkeä kuin samaan aikaan vuotta aiemmin! Kiitos kaikille lukijoillemme!

Paljon uusia, upeita retkikertomuksia on luvassa – antoisia lukuhetkiä ja retkiä kaikkialle Suomeen!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.