Potkukelkkaillen Unnukan Kaitasaaressa, Leppävirta

Vahtasin eilen sääennustetta, josko tuo laskis yöksi pakkaselle. Illalla mittari näytti -0.1 °C ja aamulla -0.3 °C. Eiköhän se ole ollut enemmän järvellä ja jäävyttänyt sulan pinnan. Sääennuste lupaili sateetonta puolille päiville asti, joten heti herättyäni ja kaffet imastuani suuntasin Riihiniemeen.

kaitasaari2

Kyllähän se kohva kesti potkuria, kameravehkeet, miehen ja eväät. Taustalla Riihiniemen Elsan kivi. Liekkö Elsa siinä kalastellut vai mistä nimi?

kaitasaari3

Kaikkialla kohva ei kestänyt vaan piti ettiä kestävämpää paljasta pintaa. Kohteeni oli Kaitasaari. Kontioselällä sainkin tuulelta hyvät kyyvit kun käännyin Kytösaaren jälkeen kohti pohjoista. Kaitasaaren kapealla kohalla ylitin Kärkisenniemen ja hetken päästä olinkin perillä.

kaitasaari4

Kaitasaaren retkisatama on Leppävirran kunnan ylläpitämä ja palveluina löytyy sauna, nuotiopaikka, WC ja jätepiste. Saunassa on myös kamiinalämmitteinen saunatupa tuolineen ja pöytineen. Siistin oloinen paikka ja hyvin hoijettu. En katsnut oliko puita…

kaitasaari5

Nuotiopaikalla pistin pystyy aikasen lounaan – elikkä olisko se hienosti runssi.

kaitasaari6

Jälleen kerran tuunattu risukeitin oli kokeilussa eka kertaan ja vaikka tuuli navakasti niin se toimi hyvin. Paremmin kuin etellinen versio.

kaitasaari7

Välimeren kanapastasta riitti yllin kyllin syötävää vaikka olis hiiloksella vielä kärventänyt makkaratkin.

kaitasaari8

Netistä olin löytänyt tietoa lähistöllä makaavasta lotjasta. Se löytyikin ihan vastapäätä retkisatamaa Juminsaaren takana olevan pienen saaren rannasta. Kuvituksia lotjasta myös toisaalla: Vanha, mennyt ja entinen VI.

kaitasaaren lotja

Palasin Riihinimeen alakuun samoja jälkiä kuin tullessa ja sitten tutkailin Halaan pikku saarien rantoja ja puikahin Mäkränselälle Lehmisalmen kautta. Selällä potkiessani alkoi tuivertaa lunta – aivan kuten ennuste lupaili. Se ei enää haitannut loppumatkaani.

Julkaistu aiemmin Satunnainen Retkuilija -blogissa.

Kartta. ETRS-TM35FIN -tasokoordinaatit N 6921668 E 547505

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.