Luonnossaliikkujan ja seikkailijan unelmaurheilulaji

Multisport on laji, joka on kuin tehty luontoseikkailijoille. Sen parissa pääsee kauniisiin paikkoihin juosten, pyöräillen ja meloen. Se sopii ja tarjoaa haasteita niin aloittelijoille, kuntoilijoille kuin huippu-urheilijoille, koska sarjat jakavat osallistujat omiin tasoihinsa.

Maasto odottaa kilpailijoita.

Maasto odottaa kilpailijoita.

Heinäkuun 4. päivänä järjestettävä Summer Challenge -seikkailukisa kerää lajin vanhat ja uudet ystävät seikkailemaan Länsi-Uudenmaan luontoon. Reitti kulkee maalaismaiseman halki upean jylhille kallioille, metsien neulaspoluille metsään ja järvimaisemiin.

Kilpailu käydään 2-4 hengen joukkueissa. Kesto on valitusta sarjasta ja etenemisvauhdista riippuen 2-6 tuntia. Vaativuustaso määräytyy sarjan mukaan: Miesten kisasarja on haastavin. Siinä kuljetaan noin 70 kilometriä, enimmäkseen pyörällä. Naisten ja sekajoukkueiden kisasarjat ovat seuraavaksi haastavimmat ja kuntosarja on noin puolet miesten matkasta. Ensikertalainen voi helposti kokeilumielellä lähteä tutustumaan lajiin ja ulkoilemaan elämyksellisesti hupisarjassa.

summerchallenge3

Reitti edetään reittikirjan ohjeita noudattaen. Eteneminen tapahtuu karttojen opastuksella, mutta multisport- ja seikkailu-kilpailuissa suunnistus on helppoa, joissa pärjää suunnistuksen perustaidoin. Toki suositeltavaa on käydä iltarasteilla veryttelemässä perustaidot kohdilleen. Hupisarjassa metsäosuudet ovat viitoitettuja ja apuna saa käyttää vaikka GPS:ää.

Kilpailuissa on yllätystehtäviä eli questejä. Yllätystehtävät voivat olla vaikka este- tai taitoratoja, nopeaa päättelykykyä, voimaa vaativia tehtäviä tai ihan mitä vaan ratamestareiden kekseliäisyyden mukaan. Summer Challenge –kisa tarjoaa joka tapauksen sarjasta riippuen hauskoja, elämyksellisiä ja haastavia haasteita! Voittajaksi kruunataan se tiimi, joka on kiertänyt radan nopeiten reittikirjan ohjeiden mukaan.

Melontakalusto tulee järjestäjän puolelta ja sisältyy osallistumismaksuun. Kalusto on suunnattu aloittelijalle. Kajakit ovat tukevia ja tasapohjaisia muovisia kaksikkokajakkeja.

summerchallenge2

Rata on suunniteltu alueen luontoa kunnioittaen. Kisa-alue on inspiroinut kirjailijoitamme niin Arto Paasilinnaa kuin myös Paavo Haavikkoa. Rataa tehdessä on tullut moneen otteeseen huokailtua onnesta ja todettava kuinka etuoikeutettuja olemmekaan saadessamme asua näin kauniissa, puhtaassa maassa ja tuntea jopa erämaista tuntua vain 40 kilometrin päästä pääkaupungista.
Mukaan ehtii vielä edullisempaan hintaan, mutta vain 23.6. asti.

Teksti ja kuvat: Kristiina Vaano

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *