Partio – harrastus kaiken ikäisille

DPP_0362

Tässä olen minä. Kuva on otettu viime kesänä lippukuntamme juhlaleirillä Etelä-Virossa.

Olen 20-vuotias partiolainen Sipoosta. Olen ollut yli 10 vuotta partiossa.

Viime viikonlopun vietin Porvoossa Uudenmaan partiopiirin syysmestaruuskilpailuissa. Olin osa harmaaseen sarjaan osallistunutta vartiota. Tällä kertaa voitimme kyseisen mestaruuden. Matkalla tuli valmistettua kaalikääryleitä Trangialla, tehtyä juustomuotti yösuunnistuksen jälkeen yhden aikaan yöllä, ja valmistettua kotijuusto. Kaikki keskellä metsää.

Tämä on viimeisin partiomuistoni.

11988351_10153015204716513_680089228275268667_n

Vasemma ylhäällä on juustomuotin mallikappale, oikealla ylhäällä on oman vartioni Loue. Vasemmalla alhaalla joku kilpailevista vartioista syö iltapalaa, keskellä oikealla vartio toisesta sarjasta vatkaa suklaasuukon täytettä porakoneella ja alhaalla oikealla on vastausten tarkistaminen kesken.

Vartiomme oli siitä mielenkiintoinen, että minä olin nuorin ja vanhin oli 50-vuotias. Kyseinen henkilö eksyi partioon uudelleen muutama vuosi sitten, kun tarvitsimme yhden ryhmämme vetäjälle kaverin ryhmän johtoon. Kyseisen henkilön kaksi lasta olivat tuolloin lippukunnassamme ja tiesimme hänen partiotaustastaan. Niinpä kysyminen oli helppoa, ja vastauskin tuli suhteellisen nopeasti.

Tänä kesänä toivotimme kaikki vanhemmat mukaan juhlaleirillemme Etelä-Viroon ja saimme mukaamme 6 lippukuntamme jäsenen vanhempaa.

Vietin viime kesänä viikon Tagametsa nimisessä paikassa Virossa lippukuntamme leirillä.

Vietin viime kesänä viikon Tagametsa-nimisessä paikassa Virossa lippukuntamme leirillä.

Partio on siinä mielessä mielenkiintoinen harrastus, että se tarjoaa elämyksiä kaiken ikäisille.

Pienelle 7-vuotiaalle sudenpennulle ensimmäinen yö puolijoukkueteltassa lokakuussa on jo todella hieno kokemus.

15-vuotiaalle samoajalle vuoden kohokohta voi olla tapahtuma, jonne kokoontuu 2000 samanikäistä ihmistä, tai esimerkiksi ensi kesänä järjestettävä Finjamboree Roihu Evolla, jonne odotetaan 15 000 osallistujaa, joista arviolta 2000 on ulkomailta.

Minulle ensi kesän kohokohta tulee olemaan kahden viikon mittainen vaellus Ranskassa, 5000 samanikäisen kanssa.

Aikuiselle kesän huippuhetki voi olla se, kun 100 henkeä huutaa ”Kiitos ruoasta”, tai kun pääsee opettamaan pienille 10-vuotiaille seikkailijoille kierrättämistä. Huippuhetki voi olla myös vaikkapa kokoontuminen Evolla, kun seurana on 2000 yli 18-vuotiasta partiolaista.

Auringonlasku Mustijoella edellisellä melonnalla.

Auringonlasku Mustijoella edellisellä melonnalla.

Partio on myös siinä mielessä hauska harrastus, että sen puitteissa voi tehdä käytännössä mitä vain. Itse olen osallistunut leirille Norjassa, vaeltanut, melonut, pelannut paintballia, kiipeillyt puissa, kilpaillut erätaidoissa, johtanut yhdistystä ja ylipäänsä johtanut kaikenlaisia tapahtumia. Lippukunnissa tarvitaan aikuisia vetämään ryhmiä, laatimaan tilinpäätöksiä, muonittamaan retkillä ja leireillä ja esimerkiksi auttamaan kokoontumistilan remontissa.

Partio on harrastus kaikenikäisille.

Nuorille se opettaa erätaitoja, ryhmässä toimimista ja elämässä tarvittavia taitoja. Esimerkiksi 10–12-vuotiailla yksi pakollisista suorituksista on julkaisun kirjoittaminen.

Aikuisille se tarjoaa kokemuksia.

Suosittelen partiota lämpimästi kaikille. Se tarjoaa juuri sen verran kuin haluat siltä. Voit vetää ryhmää viikottain, osallistua tapahtumiin keskimäärin joka toinen viikonloppu, kerran vuodessa osallistua kesäleirille, tai kerran kuudessa vuodessa ottaa osaa Finjamboreelle.

Lisää partiosta voit lukea sivulta partio.fi.

Nestori, ikuinen partiolainen

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.