Lippu nousee salkoon Luonnon päivänä 26. elokuuta – joko tiedät, mihin tapahtumaan sinä osallistut?

Tulevana lauantaina vietetään Luonnon päivää, ja siitä tulee monella tavalla aivan erityinen, jopa historiallinen päivä. Suomi on ensimmäinen maa maailmassa, jossa lippu nousee salkoon luonnon kunniaksi. Samana päivänä kaikkialla maassamme juhlistetaan suomalaisen luonnon kauneutta ja ainutlaatuisuutta erilaisissa tapahtumissa, puunhalausretkistä aina mahtipontisiin kuoroesityksiin kansallismaisemissa.

Löydät itseäsi lähinnä olevat Luonnon päivän tapahtumat helposti kartalta tapahtumapäivän viralliselta sivustolta. Jos mielesi tekee juhlistaa Suomen luontoa pienemmässä piirissä, järjestä oma retki vaikkapa perheen tai ystävän kanssa tai lähde luontoon yksin nauttimaan sen loputtomasta rauhasta ja hiljaisuudesta.

Täällä tapaat retkipaikkalaisia

Luonnon päivänä 26. elokuuta myös osa retkipaikkalaisista järjestää omia tapahtumia:

  • Nuuksiossa pääset #suomiretki-tempauksesta tutun Nella Himarin kanssa luontokuvausretkelle. Päivän aikana opitaan uusia konsteja tallettaa retkiesi maisemat ja tunnelmat valokuviin. Ilmoittaudu ja lue lisää tästä!
  • Nuuksiossa Mustalammella kuultavan kuorokonsertin aikaan paikalla hyörii myös Retkipaikan perustaja Antti Huttunen.
  • Isojärven kansallispuistossa Huhtalan torpalla Anne Sulander esittelee torppaa ja pihapiiriä. Torpan vanha taloryhmä on esimerkki taitavasta hirsirakentamisesta, rakennukset ovat peräisin 1700- ja 1800-luvuilta. Lue lisää tästä!
  • Inkoon Elisaaressa vietetään Euroopan kulttuuriympäristöpäivää. Paikalla on Kristin Lauharo Suomen Luonnonmuistomerkkiseura Aihkista. Opastetulla retkellä kuljetaan mm. puita halaten läpi saaren upeiden tammimetsien, aina historialliselle kylämäelle saakka. Lue lisää tästä!
  • Lauhanvuoren kansallispuistossa Pasi Talvitie kertoo alueen geologisista ihmeistä noin 30 kilometrin maastopyöräretkellä. Lue lisää tästä!

Nauti kuorolaulusta henkeäsalpaavissa maisemissa

Luonnon päivänä kuullaan ympäri Suomen unohtumattomia kuoroesityksiä toinen toistaan mykistävimmissä ympäristöissä, tunturin rinteeltä aina lampien rannoille ja metsien kätköihin. Tässä muutama maistiainen päivän tarjonnasta:

  • Repovesi soi: Kuutin kanavalla kuullaan upea kuorokonsertti, kun äänessä ovat Naiskuoro Pioni ja Mäntyharjun Laulu-Sepot. Konsertin johtaa Antti Äärimaa. Katso lisätiedot tästä.
  • Kolilla koetaan myös unohtumaton kuoroelämys, kun kansallismaisemassa esiintyvät Joensuun Naiskuoro, Joensuun Mieslaulajat, Itä-Suomen yliopiston kuoro Joy ja Pielisen laulu – neljä kuoroa. Katso lisätiedot.
  • Ukko-Luoston ulkolavalla nautitaan iltakonsertista, kun yli 100 lappilaista kuorolaista esiintyy tunturin mahtipontisissa maisemissa. Mukana muun muassa Seitakuoro Rovaniemeltä, Lapin Lauluraito Sodankylästä, Sallattaret ja Savukosken kuoro. Katso lisätiedot.
  • Nuuksion Mustalammen kauniissa miljöössä esiintyvät Ylioppilaskunnat Laulajat & Tapiolan kuoro. Lue lisää tästä.
  • Leivonmäen kansallispuistossa kuorolaulu kajahtaa komeasti, kun äänessä ovat muun muassa Hartolan Viihdekuoro, Joutsan Naiskuoro ja Leivonmäen kirkkokuoro. Kunkin kuoron esitettyä oman ohjelmansa, laulavat kaikki kokonaisuudessaan 7 kuoroa lopuksi yhdessä Finlandian. Lue lisää tästä.

Presidenttipari nostaa lipun salkoon Teijolla

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio nostavat partiolaisten avustuksella lipun salkoon Teijon kansallispuistossa Salossa. Lue lisää tästä. Rouva Jenni Haukio on Suomen luonnon päivän suojelija ja lausuu Teijolla Suomen luonnon päivän tervehdyksen. Lue lisää Teijon tapahtumapäivästä täältä.

 

Tapahtumia on suuret määrät ympäri maan, tutustu vaihtoehtoihin ja valitse suosikkisi. Retkipaikka toivottaa kaikille ikimuistoisen ihanaa Luonnon päivää tulevana lauantaina!

Kuva: Jussi Judin

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.